Σε επιμορφωτικό πρόγραμμα κληρικοί και λαϊκά στελέχη

Της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας & Σπάρτης:

Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2023 10:14 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε επιμορφωτικό πρόγραμμα κληρικοί και λαϊκά στελέχη

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε, στις 2 Μαρτίου, το νέο μοριοδοτούμενο, δωρεάν, πιστοποιημένο  πρόγραμμα επιμόρφωσης κληρικών και λαϊκών στελεχών με θέμα «Οργάνωση και διοίκηση της Ενορίας. Προσφορά προς τον άνθρωπο». Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 28 διδακτικών ωρών και υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (ΙΠΕ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Κατά την εναρκτήρια συνεδρία, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, αφού τέλεσε τον αγιασμό, αναφέρθηκε στη σημασία της φιλάνθρωπης, φιλάδελφης και υπεύθυνης τοποθέτησης των σύγχρονων ποιμένων απέναντι στους ανθρώπους. Παράλληλα, εξήρε τη συμβολή του Ι.Π.Ε. στο έργο της επιμόρφωσης των ποιμένων, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς το πρόσωπο του μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, προέδρου του ΔΣ του Ι.Π.Ε., και του πανοσ. αρχιμ. Θεολόγου Αλεξανδράκη, διευθυντή του Ι.Π.Ε, τονίζοντας εμφαντικά την σπουδαιότητα της ύπαρξης του Ι.Π.Ε. και την αναγκαιότητα αυτού στην επιμορφωτική πορεία των κληρικών. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο πρόσωπο του π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη, από τον οποίο ξεκίνησε αυτό το έργο, αφιερώνοντας τη ζωή του στην Εκκλησία. Παρότρυνε δε όλους να τον μνημονεύουν στις προσευχές.

Στη συνέχεια, λαμβάνοντας τον λόγο ο π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, διευθυντής του Ι.Π.Ε., μεταφέροντας τις ευλογίες και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο για την εγκάρδια φιλοξενία του και τον συντονιστή του προγράμματος, πανοσ. αρχιμ. Ευστάθιο Πορφύρη, ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, για την άριστη συνεργασία στην οργάνωση των προγραμμάτων του Ι.Π.Ε. Αναφέρθηκε στο περιεχόμενο και τους  στόχους του προγράμματος, τονίζοντας ότι τα οφέλη θα είναι πολλά και ποικίλα για τους εμπλεκόμενους και την ίδια την τοπική κοινωνία, γιατί μέσω αυτού, οι επιμορφούμενοι θα ανακαλύψουν νέους τρόπους  βελτίωσης των ενοριών τους και γενικότερα των συνθηκών εντός της τοπικής Εκκλησίας. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι επόμενες συναντήσεις θα υλοποιηθούν εξ αποστάσεως. Μετά την ολοκλήρωση όλων των εισηγήσεων ο διευθυντής του Ι.Π.Ε. π. Θεολόγος Αλεξανδράκης θα προβεί στον απολογισμό του προγράμματος και στην προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης σε μια δια ζώσης συνάντηση.

Το πρόγραμμα παρακολουθούν 42 κληρικοί και λαϊκά στελέχη της Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti