Υπόλογοι στην Εισαγγελία δάσκαλοι του 2ου Δημοτικού Σπάρτης

Συμπαρίσταται ο Σύλλογος «Πλήθων»

Τετάρτη, 24 Απρίλιος 2024 14:12 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υπόλογοι στην Εισαγγελία δάσκαλοι του 2ου Δημοτικού Σπάρτης

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων», με ψήφισμά του, «εκφράζοντας το σύνολο των εκπαιδευτικών – μελών του», δηλώνει «τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας» στους «συναδέλφους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης», που «βρίσκονται σε θέση υπόλογου στην Εισαγγελία», ύστερα «από δικογραφία που έχει συνταχθεί σε βάρος τους μετά από καταγγελία γονέα, απλά και μόνο γιατί έπραξαν το υπηρεσιακό τους καθήκον». Παράλληλα καλεί τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) «για νομική συμπαράσταση και οικονομική ενίσχυση, αν χρειαστεί» και την κυβέρνηση να προστατέψει νομοθετικά τους εκπαιδευτικούς και το εκπαιδευτικό τους έργο.

«Στο πρόσωπο των υπόλογων εκπαιδευτικών
διώκονται όλοι οι εκπαιδευτικοί»
Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τονίζεται στο ψήφισμα, «ο Σύλλογος στέκεται στο πλευρό των καταγγελλόμενων συναδέλφων και θα προβεί σε κάθε νομική ενέργεια που θα απαιτηθεί για την υπεράσπισή τους». Διότι «στο πρόσωπο των “υπόλογων” εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης διώκονται όλοι οι εκπαιδευτικοί που μοχθούν καθημερινά, υπό δυσμενείς συχνά συνθήκες, να επιτελέσουν το έργο της εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης των παιδιών – νέων πολιτών της χώρας». Επιπλέον, «ενδεχόμενη δίωξή τους θα είναι και δίωξη σε βάρος μας, σε βάρος της αξιοπρέπειας και της επιστημονικής μας κατάρτισης, σε βάρος της επαγγελματικής μας υπόστασης».

Συγχρόνως το ΔΣ του ΣΕΠΕ Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων»:
«•Καλεί τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος για νομική συμπαράσταση και οικονομική ενίσχυση -εφόσον χρειαστεί- των συναδέλφων εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης
•Καλεί το ΔΣ της ΔΟΕ να απαιτήσει από το ΥΠΑΙΘΑ την πρόσληψη νομικού συμβούλου σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης της χώρας, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μην αιμορραγούν οικονομικά στα δικηγορικά γραφεία για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας τους και της εργασιακής τους γαλήνης
•Καλεί την κυβέρνηση να προστατέψει νομοθετικά τους εκπαιδευτικούς και το εκπαιδευτικό έργο, γιατί ο δάσκαλος δεν μπορεί άλλο να μείνει ανυπεράσπιστος και όλα τα κοινωνικά προβλήματα να ξεσπούν επάνω του».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti