Σε λίγους μήνες έτοιμο το Μουσείο Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Μέσα στο 2024 τα εγκαίνια του πολιτιστικού χώρου στην καστροπολιτεία

Σάββατο, 27 Απρίλιος 2024 09:23 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε λίγους μήνες έτοιμο το Μουσείο Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Εντός των προσεχών μηνών τού τρέχοντος έτους αναμένεται η ολοκλήρωση του πολυαναμενόμενου Δημοτικού Μουσείου του Γιάννη Ρίτσου στην καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς.

Τον Φεβρουάριο υπήρξε η έγκριση της μουσειολογική και μουσειογραφικής μελέτης από το Συμβούλιο Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και πλέον το έργο βρίσκεται στη γ΄ και δ΄ φάση, που περιλαμβάνει συγγραφή κειμένων, προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΛΤ», ο πιθανότερος χρόνος αποπεράτωσης κι έναρξης λειτουργίας του μουσείου υπολογίζεται το διάστημα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου του 2024, χωρίς να αποκλείεται μικρή παρέκκλιση λόγω απρόβλεπτων παραγόντων.

Ως γνωστόν, ο επερχόμενος πολιτιστικός χώρος θα στεγαστεί στη διώροφη οικία του σπουδαίου «ποιητή της Ρωμιοσύνης», που έχει περιέλθει στην κατοχή του Δ. Μονεμβασίας. Στη μόνιμη έκθεση θα παρουσιάζεται η ζωή και το έργο του πνευματικού δημιουργού, μέσα από επιλεγμένα εμβληματικά, για κάθε ενότητα, ποιήματα, αποτελώντας σταθμό στην ελληνική και διεθνή λογοτεχνική κληρονομιά.

Τον μουσειακό χώρο θα συμπληρώσουν μελλοντικά και δύο παλαιά οικήματα, πλησίον της οικίας Ρίτσου. Μετά την αναστήλωση και τις απαραίτητες εγκρίσεις πρόκειται να αξιοποιηθούν ως υποστηρικτικοί – αποθηκευτικοί χώροι τού μουσείου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti