Άσκηση «Σεισίχθων 2024» στο Διοικητήριο Λακωνίας

Για την αντιμετώπιση πιθανών σεισμικών φαινομένων

Πέμπτη, 28 Μάρτιος 2024 14:45 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άσκηση «Σεισίχθων 2024» στο Διοικητήριο Λακωνίας

Πυροσβεστική άσκηση με την κωδική ονομασία «Σεισίχθων 2024» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙΠΥΝ) Λακωνίας. Η δράση θα λάβει χώρα στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Διοικητηρίου Λακωνίας (2ο χλμ. ΕΟ Σπάρτης-Γυθείου), με ώρα έναρξης 10:00 πμ.

Σκοπός της άσκησης είναι η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας και η εκπαίδευση των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού, όπως και των εμπλεκόμενων φορέων, για τη σωστή αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση ενδεχόμενων σεισμικών φαινομένων.

Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση και στον έγκαιρο εντοπισμό δυσχερειών στον συντονισμό του σχεδιασμού και τη συνεργασία των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων (πυροσβεστικές υπηρεσίες, περιφερειακή ενότητα, δήμος, ΕΛΑΣ, ΕΚΑΒ, εθελοντικές οργανώσεις).

Διαχείριση ως πραγματικό συμβάν
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα αντιμετωπίσει την άσκηση ως πραγματικό συμβάν κατάρρευσης κτιρίου και απεγκλωβισμού ατόμων, ενώ θα ακολουθηθούν και όλα τα επιχειρησιακά στάδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών, αναπτύσσοντας πλήρως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό με τις προβλεπόμενες ενέργειες από το υπάρχον σχέδιο, οι οποίες είναι οι εξής:
-αναγγελία.
-άμεση κινητοποίηση πυροσβεστικών οχημάτων από την πλησιέστερη πυροσβεστική υπηρεσία.
-κλιμάκωση με αποστολή περισσότερων πυροσβεστικών οχημάτων και συνεργείων διάσωσης από όμορες πυροσβεστικές υπηρεσίες και τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, όπως και των εθελοντικών οργανώσεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti