Η αφή της Φλόγας είχε και λακωνική «σπίθα»

Ιέρεια στην τελετή η Σοφία Ζερβάκου από τους Μολάους

Σάββατο, 27 Απρίλιος 2024 11:50 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η αφή της Φλόγας είχε και λακωνική «σπίθα»

Μια Λάκαινα συμμετείχε στο πρόσφατο τελετουργικό αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Ανάμεσα στις 35 ιέρειες και τους 15 κούρους ήταν και η Σοφία Ζερβάκου από τους Μολάους, η οποία με την επιβλητική παρουσία της ανέδειξε τη μοναδικότητα της τελετής και την ιερότητα του χώρου.

Η Σοφία ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στους Μολάους, στη Σχολή Μπαλέτου Χριστιάνου-Μαραβέλια, την οποία διηύθυνε η Λούλα Μαραβέλια. Είναι απόφοιτος του Τμήματος  Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είναι και απόφοιτος αριστούχος της Ανωτέρας Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Μιλώντας στο monemvasianews.gr η Σοφία Ζερβάκου δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη για τη συμμετοχή της σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός: «Ήταν μια μοναδική εμπειρία, αλλά και μεγάλη τιμή για μένα η συμμετοχή μου, ως ιέρεια, στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας σε έναν ιδιαίτερο και ιερό χώρο». Παραδέχτηκε δε, ότι «ένιωσα δέος και συγκίνηση γιατί το άναμμα της Φλόγας δεν σηματοδοτεί μόνο την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και την έναρξη της εκεχειρίας, στέλνοντας μήνυμα ειρήνης σε όλον τον πλανήτη».


με πληροφορίες από monemvasianews.gr

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti