Πολίτες: «Τι συμβαίνει με το Αεροδρόμιο Σπάρτης;»

Έκτακτη συνεδρίαση ΔΣ και ενημέρωση ζητούν πολίτες της Σπάρτης

Τρίτη, 16 Απρίλιος 2024 09:56 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πολίτες: «Τι συμβαίνει με το Αεροδρόμιο Σπάρτης;»

Εξήντα και πλέον πολίτες από τον Δήμο Σπάρτης και τη Λακωνία ευρύτερα, θορυβημένοι από την έλλειψη ενημέρωσης από μέρους της δημοτικής αρχής, γύρω από τη λειτουργία του Αεροδρομίου Σπάρτης, κατέθεσαν προ ημερών επίσημα -δηλαδή με αρ. πρωτ. 6164/2024- σειρά ερωτημάτων για την πορεία του θέματος. Μέρος των ερωτημάτων απευθύνεται τόσο στους βουλευτές του τόπου, όσο και στον αντιπεριφερειάρχη Θ. Βερούτη. Ωστόσο, κεντρικός αποδέκτης των ερωτημάτων είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Σπάρτης, Μιχάλης Βακαλόπουλος, από τον οποίο καταγγέλλουν πως δεν έχουν λάβει καμία απάντηση, ενώ ζητούν άμεσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μόνο θέμα το Αεροδρόμιο, ως κατεπείγον.

Στη συνέχεια και ενώ δεν πήραν απάντηση αρμοδίως παρότι έχουν περάσει 15ημέρες από το αίτημά τους, απευθύνονται στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δ. Πτωχό και στον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θ. Βερούτη, ζητώντας τους να πάρουν θέση δημόσια.

Τι υποστηρίζουν οι «Πολίτες»
«Κύριε δήμαρχε, έχουν περάσει 6 μήνες από τότε που εκλεγήκατε δήμαρχος, και ούτε εσείς, ούτε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, ούτε κανείς σας δεν έχει παρουσιάσει κανένα σχέδιο για την επαναλειτουργία του Αεροδρομίου Σπάρτης! Η επαναλειτουργία του Αεροδρομίου είναι μια μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη της Σπάρτης και της Λακωνίας και ίσως η μοναδική τη δεδομένη στιγμή», αναφέρουν αρχικά και προσθέτουν: «Απ’ ό,τι διαβάσαμε, η ενδιαφερόμενη εταιρεία είχε δεχθεί να πληρώσει από τη τσέπη της όλες τις δαπάνες ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού του Αεροδρομίου -που σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο χωράφι- χωρίς να είναι καν σε λειτουργία, και να πληρώνουν € 6 χιλ. νοίκι το μήνα! Δηλαδή, έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε Αεροδρόμιο, στον τόπο μας δωρεάν.»

Η «διαβασμένη» για το θέμα ομάδα πολιτών παραθέτει ακολούθως σειρά ερωτημάτων, τα οποία έχει υποβάλει κατά καιρούς και ο πρώην δήμαρχος Πέτρος Δούκας. Σε αυτά ζητά απαντήσεις, καλώντας τον δήμαρχο να ορίσει «άμεσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μόνο θέμα το Αεροδρόμιο ως κατεπείγον και να προσκληθούν και να μας ενημερώσουν όλοι οι παραπάνω». «Αλλά περιμένουμε και εγγράφως τις απαντήσεις σας σε όλα τα ερωτήματα», υπογραμμίζουν.

Προς Δ. Πτωχό και Θ. Βερούτη
Στρεφόμενοι εν συνεχεία προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας τονίζουν ότι, «μολονότι γνωρίζετε ή θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι οι προθεσμίες εκπνέουν εις βάρος όλων των πολιτών, δεν έχουμε δει καμμιά ενέργεια από μέρους σας κ. Πτωχέ και κ. Βερούτη. Πλήρης αδιαφορία για τέτοιο πρωτεύων αναπτυξιακό θέμα της Λακωνίας αλλά και πλήρης αδιαφορία προς την ανησυχία των πολιτών της Λακωνίας;». Ζητούν δε από τους δύο αιρετούς, να πάρουν δημοσίως θέση αλλά πάνω από όλα να αντιδράσουν.

Τέλος, οι «Πολίτες» αξιώνουν και από τους θεσμικούς φορείς, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης, ο Σύλλογος Εστίασης και η Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας να πάρουν θέση…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti