Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου

στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης

Δευτέρα, 25 Οκτώβριος 2021 13:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου

Το Σάββατο  23 Οκτωβρίου 2021  η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, η αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία, συγγραφείσα υπό του Αγίου Ιακώβου, με την τήρηση των προβλεπομένων μέτρων προστασίας για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε  ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα,  Πανοσ. Αρχ. Γρηγόριος Βαλτογιάννης, ο οποίος επισήμανε ότι η πίστη μας θα πρέπει να διατρανώνεται με θεάρεστες πράξεις και όχι να στρεβλώνεται με φονταμενταλισμό, με την ακύρωση της λογικής, τον αρνητισμό, την κατά το δοκούν ερμηνεία των αποκαλυπτικών ιερών κειμένων και τις απαιτήσεις από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας να συμφωνεί με την εγωιστική και νευρωτική έννοια της θρησκευτικότητας.

Με την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης,  ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε αρχικά στη σημασία της Θείας Λειτουργίας για τη χριστιανική ζωή, αφού αποτελεί την βάση της πίστεως και πηγή πνευματικής τροφοδοσίας. Στη συνέχεια τόνισε ότι στις ημέρες αποστασίας και αποκαλύψεως που βιώνουμε, όπου δοκιμάζεται η πίστη και κλωνίζεται η ενότητα της Εκκλησίας, θα πρέπει κλήρος και λαός να χρησιμοποιούν λόγο κρυστάλλινο, να επιδεικνύουν ειλικρινές ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και να προσεύχονται αδιαλείπτως και θερμώς.  Ολοκληρώνοντας την μεστή νοημάτων ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος εξήγησε τους συμβολισμούς της  μεγαλοπρεπούς Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ενώ επικαλέστηκε, για το εκκλησίασμα και το ευσεβές πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας, τη χάρη και την ευλογία του τιμώμενου Αγίου.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti