Ο τετράποδος «δράστης» του Μυστρά ήταν δεσποζόμενος!

Πέμπτη, 02 Μάιος 2024 08:16 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο τετράποδος «δράστης» του Μυστρά ήταν δεσποζόμενος!

Συζητήθηκε αρκετά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε δια ζώσης κουβέντες, το θέμα της επίθεσης από σκύλο σε δύο τουρίστριες γύρω από τον βυζαντινό Μυστρά, που ανέδειξε ο «ΛΤ». Με τις διαστάσεις που πήρε, δεν άργησαν να εμφανιστούν τόσο σχόλια, όσο και νεότερες πληροφορίες για το παρασκήνιο της υπόθεσης.

Έτσι, όπως μαθαίνουμε και όπως διαπίστωσαν τελικά όσοι αναμείχθηκαν, το εν λόγω τετράποδο-«δράστης», που τα… έβαλε με τις αμέριμνες πεζοπόρους, δεν περιφερόταν εδώ και καιρό στην περιοχή. Αντιθέτως, ήταν δεσποζόμενο, προτού το «σκάσει» από ιδιωτικό χώρο και αρχίσει τις περιπλανήσεις. Προφανώς, αποπροσανατολισμένο και αναστατωμένο, δεν άργησε να εκδηλώσει επιθετικές διαθέσεις απέναντι σε ξένα γι’ αυτό πρόσωπα, με κατάληξη τις γνωστές… περιπέτειες.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Σπάρτης, Παναγιώτη Καρούνο, μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν στις 11 Απριλίου, οργανώθηκε άμεσα επιχείρηση για την περισυλλογή του σκύλου. Προς έκπληξη, διαπιστώθηκε ότι το τετράποδο είχε τελικά ιδιοκτήτη, στον οποίο και επέστρεψε με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας. Επιπλέον, η αυτοψία σε οικίες της περιοχής ανέδειξε ότι αρκετοί ιδιοκτήτες ζώων επιτρέπουν στους σκύλους τους να μπαινοβγαίνουν στις αυλές, αφού αφήνουν τις πόρτες τους ανοιχτές. Εδώ, είναι σημαντικό να επισημανθεί πως κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται και, σύμφωνα με τον Νόμο, κάθε ιδιοκτήτης έχει υποχρέωση και ευθύνη «να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα, έτσι ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος από τον χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους».

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti