Τips για να φρεσκάρεις τα μαλλιά σου ανάμεσα στα λουσίματα

Δευτέρα, 22 Ιανουάριος 2024 18:59 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τips για να φρεσκάρεις τα μαλλιά σου ανάμεσα στα λουσίματα

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως πρέπει να λούζεσαι κάθε μέρα. Το αντίθετο μάλιστα. Όσο πιο συχνά λούζεσαι, τόσο πιο λιπαρά εκπαιδεύεις να είναι τα μαλλιά σου. Με το καθημερινό λούσιμο αφαιρούνται τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να εκκρίνεται περισσότερο σμήγμα, για να αναπληρωθεί το κενό της ενυδάτωσης.

Αρκετοί hair experts συνιστούν λούσιμο κάθε 3 μέρες. Πώς όμως, μπορείς να διατηρήσεις τα μαλλιά σου φρέσκα, μοσχομυριστά και αναζωογονημένα μέχρι την επόμενη φορά που θα λουστείς; Ακολούθησε τα παρακάτω εύκολα tips.

-Κάνε το απαραίτητο refresh μ’ ένα άρωμα μαλλιών
Το άρωμα μαλλιών είναι ίσως ο πιο γρήγορος τρόπος να κάνεις τα μαλλιά σου να μυρίζουν όμορφα ανάμεσα στα λουσίματα. Επίλεξε ένα άρωμα που εκτός από το να τα αναζωογονεί και να τα αρωματίζει, θα τους προσθέτει επίσης υγρασία και λάμψη χάρη στα θρεπτικά συστατικά του. Να πούμε σ’ αυτό το σημείο, πως τα αρώματα για τα μαλλιά έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Δεν περιέχουν συστατικά που μπορεί να προάγουν το φριζάρισμα ή να προκαλούν αφυδάτωση στην τρίχα.

-Dry shampoo, δηλαδή ξηρό σαμπουάν
Το dry shampoo είναι ο «σωτήρας» για τα λιπαρά- λαδωμένα μαλλιά μας, ανάμεσα στα λουσίματα. Χάρη στα συστατικά του, που απορροφούν την υπερβολική λιπαρότητα από το τριχωτό της κεφαλής και τις ρίζες, κάνει τα μαλλιά να δείχνουν φρέσκα και με περισσότερο όγκο.
Απλώς, ψεκάζεις από απόσταση μερικών εκατοστών μακριά από το κεφάλι σου και στη συνέχεια, προκειμένου να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το προϊόν και να μην συσσωρευτεί σ’ ένα σημείο, κάνεις απαλό μασάζ στις ρίζες και στη συνέχεια απλώνεις με τη βούρτσα.

-Ενίσχυσε τη φυσική υφή των μαλλιών σου
Σε αντίθεση με τα dry shampoos, τα texturizing sprays έχουν την ικανότητα να δίνουν/ ενισχύουν την υφή και τον όγκο των μαλλιών, προσθέτοντάς τους φυσική κίνηση. Αρκετά από αυτά, περιέχουν συστατικά που θρέφουν και δυναμώνουν την τρίχα, ενώ δεν βαραίνουν τα μαλλιά και δεν αφήνουν κολλώδη ή ξηρή αίσθηση.

 

πηγή: Ladylike.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti