Εμπειρίες σε 4 άξονες στο 3ο «Vamvakou Experience Festival»

Πλούσιες δράσεις για όλες τις ηλικίες από 14 ως 16 Ιουλίου - Κ. Μαραβέγιας, Εθνική 2004 και Τ. Ζαχαράτος

Δευτέρα, 29 Μάιος 2023 18:04 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εμπειρίες σε 4 άξονες στο 3ο «Vamvakou Experience Festival»

«Τα λόγια που είναι γραμμένα εδώ είναι αφηρημένες ιδέες. Πρέπει να αποκτήσεις και τις εμπειρίες» (Aurelius Augustinus). Και ναι, είναι μια αλήθεια, όσα και να ειπωθούν και να περιγραφούν εδώ, τίποτε δεν θα είναι ίδιο με την πραγματική εμπειρία της Βαμβακούς και όσα θα παρουσιαστούν για τρίτη συνεχή χρονιά στο «Vamvakou Experience Festival». 

Ένα εορταστικό τριήμερο με ελεύθερη είσοδο για όλους, γεμάτο αυθεντικές εμπειρίες, θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 16 Ιουλίου, με την υπογραφή της ομάδας «Αναβίωσης της Βαμβακούς» (Vamvakou Revival) και την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ένα ορεινό καλοκαιρινό φεστιβάλ, πάνω από 20 εκδηλώσεις, δραστηριότητες και προγράμματα για όλους, τρεις ημέρες γεμάτες εμπειρίες σε τέσσερις άξονες: Πολιτισμός & Εκπαίδευση, Αθλητισμός & Ευεξία, Καινοτομία & Τεχνολογία, Γαστρονομία & Αγροδιατροφή. 

Πιστή στο ραντεβού της, η «Vamvakou Revival» απευθύνει κάλεσμα στους φίλους και υποστηρικτές της, τους λάτρεις της φύσης και του ορεινού τοπίου και τους θαυμαστές του χωριού, σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού στην «καρδιά» του λακωνικού Πάρνωνα.

Η φετινή διοργάνωση έχει ιδιαίτερη αξία, μιας και το 2023 συμπληρώνονται 5 χρόνια από την έναρξη του εγχειρήματος τής αναβίωσης της Βαμβακούς και η «Vamvakou Revival», με μεράκι και περίσσεια αγάπη για τον τόπο, έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με πρωτότυπες δραστηριότητες που απευθύνονται σε όλους.

Κι επειδή, «θέλω την αγάπη σου για καύσιμο, να δραπετεύω από τις άγουρες τις μέρες», στη Βαμβακού θα ανηφορίσει ο δημοφιλής ερμηνευτής και συνθέτης, Κωστής Μαραβέγιας, για μια μεγάλη συναυλία στο σχολείο του χωριού.

Οι «Legends» ποδοσφαιριστές της θρυλικής εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας του 2004, που κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Euro) στην Πορτογαλία, έρχονται στη Βαμβακού για γκολ και θέαμα με τους μικρούς επισκέπτες. Ο γνωστός σεφ, Τίμος Ζαχαράτος, θα παρουσιάσει μοναδικές συνταγές, ειδικά σχεδιασμένες για όλους. Μια πρωτότυπη καλλιτεχνική πεζοπορία σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα. Τρία έργα χορού σε χορογραφίες Έλενας Κέκου (μουσική Αντώνη Βλάχου), Γιάννη Νικολαΐδη (μουσική Μανώλη Μανουσάκη) και Κωνσταντίνου Ρήγου (μουσική Γιώργου Κουμεντάκη).

Συναρπαστικοί διαγωνισμοί, τρελές διαδρομές Formula 1, πίστες, αυτοκινητάκια 4Χ4 και τα προγράμματα «F1 in Schools» και «4×4 in Schools» θα αναπτυχθούν στη Βαμβακού, ενώ και φέτος θα είναι στο χωριό το «Γήπεδο Ζωής», φέρνοντας πρωτότυπα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα για τα παιδιά, αλλά και τα σχολικά προγράμματα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti