Καστορέλαιο: Πώς να το χρησιμοποιήσεις σε φρύδια και βλεφαρίδες

Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2024 18:41 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καστορέλαιο: Πώς να το χρησιμοποιήσεις σε φρύδια και βλεφαρίδες

Πλούσιο σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και πολλά άλλα ευεργετικά συστατικά που ενυδατώνουν και υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών, το καστορέλαιο εδώ και χρόνια αποτελεί μία φυσική και ανέξοδη εναλλακτική «θεραπεία» για τα υπερβολικά αραιά ή φυσικά λεπτά φρύδια, αλλά και τις βλεφαρίδες, αν και ομολογουμένως υπάρχει έλλειψη επιστημονικής έρευνας σχετικά με το θέμα.

Πώς όμως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το καστορέλαιο στα φρύδια και τις βλεφαρίδες σου;

Ο τρόπος να χρησιμοποιήσεις καστορέλαιο στα φρύδια και τις βλεφαρίδες σου:
Για να εφαρμόσεις το καστορέλαιο στις βλεφαρίδες και τα φρύδια σου, βεβαιώσου ότι είναι εντελώς καθαρά, χωρίς μακιγιάζ (μάσκαρα ή μολύβια/ πομάδα φρυδιών κλπ).

Βούτηξε μια μπατονέτα ή ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα σε μια μικρή ποσότητα, κλείσε τα μάτια σου και περάσε απαλά το λάδι στις βλεφαρίδες σου, προσέχοντας να μην μπει στα μάτια σου. Όπως θα έκανες με τη μάσκαρα. Δοκίμασε την ίδια τεχνική στα φρύδια σου, απλώνοντας το λάδι με τον ίδιο τρόπο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα χαρτομάντιλο για να βεβαιωθείς ότι δεν στάξει στα μάτια σου. Σ΄ αυτό το σημείο, μπορείς με απαλές κινήσεις να κάνει ελαφρύ μασάζ.

Το καστορέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά. Για παν ενδεχόμενο, καλό θα ήταν να κάνεις ένα patch test για να δεις πώς θα αντιδράσει η επιδερμίδα σου στην πρώτη επαφή μαζί του, εάν δεν το έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ στο παρελθόν.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή να το εφαρμόσεις;

Για πρακτικούς, κυρίως, λόγους, καλό είναι να εφαρμόζεις αυτό το παχύρευστο λάδι πριν πέσεις για ύπνο, ώστε να παραμείνει στα φρύδια και τις βλεφαρίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Μ’ αυτόν τον τρόπο, δεν θα επηρεάσεις την εφαρμογή του μακιγιάζ σου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti