Υποναύαρχος στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ο Λάκωνας Χρ. Καστάνης

Η προαγωγή, το μετάλλιο και τα «λιμάνια» ζωής

Πέμπτη, 18 Απρίλιος 2024 10:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υποναύαρχος στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ο Λάκωνας Χρ. Καστάνης

Πλώρη για τα υψηλότατα βαθμολογικά κλιμάκια και αξιώματα του Λιμενικού Σώματος έχει βάλει ο Χρήστος Καστάνης, κάνοντας υπερήφανη την ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Μυστρά, αλλά και όλους τους συμπατριώτες του στη Λακωνία.

Μετά τις πρόσφατες κρίσεις στο ΛΣ, προήχθη από Αρχιπλοίαρχος σε Υποναύαρχο ΛΣ και ανέλαβε τα επιτελικά καθήκοντα του Διευθυντή Κλάδου Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος. Ο εν λόγω Κλάδος θεωρείται νευραλγικός, καθώς χειρίζεται θέματα που αφορούν στο υπηρεσιακό καθεστώς του προσωπικού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, την οργάνωση, εκπαίδευση και επιμόρφωση αυτού σύμφωνα με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του ως στρατιωτικώς οργανωμένο Σώμα. Επίσης, διαχειρίζεται τα ζητήματα που αφορούν στην υλοποίηση των σύγχρονων απαιτήσεων για την εφαρμογή και την υποστήριξη περιβάλλοντος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο Υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς και τον χειρισμό των θεμάτων που σχετίζονται με τις επικοινωνίες του.

Η ύψιστη ναυτική τιμή
για εξουδετέρωση ναρκο-σκάφους
Έχοντας υπηρετήσει τα περισσότερα χρόνια της σταδιοδρομίας του σε επιχειρησιακές μονάδες του Λιμενικού Σώματος, ο Χρήστος Καστάνης έχει κατορθώσει να λάβει την ύψιστη τιμή από την Υπηρεσία. Του απονεμήθηκε συγκεκριμένα ναυτικό μετάλλιο, καθώς ως κυβερνήτης ελικοπτέρου συνέβαλε με βολές ελεύθερου σκοπευτή από ελικόπτερο, στην ακινητοποίηση ταχυπλόου σκάφους εξαιρετικά μεγάλης ιπποδύναμης, που μετέφερε  μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στην ελληνική επικράτεια.

Η καριέρα και η οικογένεια
Κατά τα έτη 2021 – 2023, ο Χρήστος Καστάνης διετέλεσε Ναυτιλιακός Ακόλουθος στη Σιγκαπούρη, που αποτελεί το πρώτο λιμάνι παγκοσμίως στο διαμετακομιστικό εμπόριο. Ακολούθως, τοποθετήθηκε στη θέση του Περιφερειακού Διοικητή Κυκλάδων της 6ης Περιφέρειας ΛΣ με έδρα την Ερμούπολη της Σύρου, όπου και θήτευσε μέχρι πρότινος.

Ο ανώτατος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, με καταγωγή από τον Μυστρά, είναι εγγονός του αειμνήστου πρεσβύτερου Χρήστου Καστάνη (1900-1996), ο οποίος διακόνησε το ποίμνιο της ενορίας Μυστρά για πολλά συναπτά έτη και γιος του αειμνήστου Σμηνάρχου ε.α, Γεωργίου Καστάνη.

Ο Χρήστος Καστάνης είναι νυμφευμένος με την Κωνσταντίνα Χαραλαμποπούλου με την οποία έχουν αποκτήσει δυο γιούς, τον Γιώργο, πρωτοετή φοιτητή στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και τον Κωνσταντίνο, μαθητή Α΄ Λυκείου.

Σταθερά προσηλωμένος στο υπηρεσιακό καθήκον και την αποστολή, με αναγνωρισμένες ικανότητες και άριστη κατάρτιση, ο Χρ. Καστάνης διαθέτει όλα τα φόντα για περαιτέρω αναρρίχηση στην ιεραρχία του Σώματος. Στον νέο Υποναύαρχο και Κλαδάρχη του ΛΣ, ο «Λακωνικός Τύπος» εύχεται από καρδιάς «και εις ανώτερα».

Xristos Kastanis

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti