Η Μονεμβασιά τίμησε την Πολιούχο της

Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγιάς Χρυσαφίτισσας

Τρίτη, 21 Απρίλιος 2015 13:33 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Μονεμβασιά τίμησε την Πολιούχο της

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών γιορτάστηκε, τη Δευτέρα του Θωμά, η Πολιούχος της Μονεμβασιάς Παναγιά Χρυσαφίτισσα, στον ομώνυμο ναό της, στο Κάστρο της Μονεμβασιάς.
 
Την Κυριακή 19 Απριλίου, παραμονή της εορτής, τελέστηκε μέγας πολυαρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, συγχοροστατούντος του μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Στη συνέχεια, τελέστηκε η ιερά παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ακολούθησε ιερά αγρυπνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
 
Τη Δευτέρα 20 Απριλίου και νωρίς το πρωί, μεταφέρθηκε η ιερά εικόνα της Παναγίας στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ελκομένου Χριστού, όπου εψάλλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στο οποίο προεξήρχε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, συλλειτουργούντος του σεπτού μας ποιμενάρχη κ. Ευσταθίου.
 
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στα καλντερίμια της βυζαντινής καστροπολιτείας, με κατάληξη στον Ιερό Ναό Ελκομένου Χριστού, όπου ο μητροπολίτης μας ευλόγησε την πλειάδα των ευλαβών πιστών και ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους στην εορτή.
 
Τον εορτασμό της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας τίμησαν, μεταξύ άλλων, με τη παρουσία τους, ο δήμαρχος  Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, ο βουλευτής και τ. υφυπουργός Αθανάσιος Δαβάκης, η τ. βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής του ΚΕΕΜ και εκπρόσωποι της Αστυνομικής, Λιμενικής και Πυροσβεστικής Αρχής.
Φώτο: Παντελής Μαστραποστόλης

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti