Μεγάλο βήμα για τα play off έκαναν οι Αρκάδες

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 1-0

Δευτέρα, 09 Μάρτιος 2015 13:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μεγάλο βήμα για τα play off έκαναν οι Αρκάδες

Ο Αστέρας Τρίπολης απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για τα play off του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και πήραν δίκαια τη νίκη με 1-0, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον σκόρερ Τζερόνιμο Μπαράλες. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Ατρόμητου ήταν κατώτεροι των προσδοκιών, ενώ παρά την πίεση που άσκησαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα, δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση.

H εικόνα του αγώνα
Πιο συγκεκριμένα, στο άδειο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Αστέρας μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, έχασε πολλές ευκαιρίες, για να ανοίξει τελικά το σκορ με τον Μπαράλες στο 45'. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κράτησαν το πολύτιμο προβάδισμα χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες από το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά με τον Ατρόμητο να έχει μία μικρή υπεροχή στην κατοχή της μπάλας αλλά και την πρώτη καλή στιγμή στο 10', με τον Ναπολεόνι να βλέπει τον Ζησόπουλο να τον κόβει τελευταία στιγμή. Το επόμενο δεκάλεπτο ο Αστέρας ισορρόπησε το παιχνίδι και μετά το 20' έβαλε μπροστά για τα καλά τη μηχανή του. Πήρε τον έλεγχο της μπάλας και δημιούργησε τις πρώτες σπουδαίες ευκαιρίες στον εναέριο χώρο με τις κεφαλιές των Πάρα (24') και Μπαράλες (30').

Η πίεση αυξήθηκε, με τον Μπαράλες να έχει μία νέα καλή στιγμή στο 36' και την μπάλα να κρύβεται στο 39' από τους Μουνάφο, Μάσα και Ρόλε, με το σουτ του δεύτερου να φεύγει άουτ. Η δικαίωση της πολύ καλής κυκλοφορίας των Αρκάδων και της επιθετικής τους δραστηριότητας ήρθε με τη λήξη του ημιχρόνου και το κεφάλι του Μπαράλες.

Το γκολ του Μπαράλες άλλαξε και την μορφή του αγώνα στην επανάληψη. Ο Αστέρας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με πρωταρχικό στόχο να διατηρήσει το πολύτιμο προβάδισμα, χωρίς όμως να κλειστεί πίσω. Συνεχίζοντας την καλή κυκλοφορία της μπάλας, κράτησε μακριά από την εστία του τον Ατρόμητο, έχοντας τις καλές τους στιγμές στην επίθεση για ένα δεύτερο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μόνο δύο τελικές στην επανάληψη, η μία το χαμένο τετ-α-τετ του Μαρσελίνο στο 66'. Στην αντίπερα όχθη, οι Αρκάδες απείλησαν τρεις φορές, με τον Μπαράλες (65') και τον Γιαννιώτα (86', 87').

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μπήκε στη θέση του Πάρα στο 63', ενώ ο Στάικος Βεργέτης θέλησε να ενισχύσει την αμυντική του λειτουργία στο 77' με τον Κουρμπέλη αντί του Ρόλε. Η τρίτη αλλαγή έγινε στις καθυστερήσεις, οι οποίες κύλησαν και αυτές χωρίς να απειληθούν οι Αρκάδες. Κάπως έτσι, χάρη στην εξαιρετική τους ανασταλτική του λειτουργία, κράτησαν το 1-0 και τους τρεις πάρα πολύ σημαντικούς βαθμούς.

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Μουνάφο (91' Τσοκάνης), Ιγκλέσιας, Μάσα, Μπαράλες, Ρόλε (77' Κουρμπέλης), Πάρα (63' Γιαννιώτας).

Ατρόμητος (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Κούρος, Φυτανίδης, Κατσουράνης, Αγκουάζι, Δημούτσος, Μπρίτο (58' Μαρσελίνιο), Ναπολεόνι, Ούμπιδες, Παπάζογλου (66' Καράσκο).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti