Ανοικτή η μάχη της Κυριακής στον ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2023 15:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανοικτή η μάχη της Κυριακής στον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κασσελάκης θα είναι ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα μεγάλο ποσοστό των στελεχών και μελών  του κόμματος βλέπει με τρόμο έναν άνθρωπο εντελώς άσχετο με τις αρχές της Αριστεράς, που  δεν έχει ιδέα από πολιτική και που επιδιώκει να αποκτήσει το κόμμα χωρίς να έχει εξηγήσει τίποτε για τις προθέσεις του.

Γιατί ναι, αν προσπαθήσει να αξιολογήσει κανείς τον κ. Κασσελάκη δεν θα βρει τίποτε. Ο δημόσιος λόγος του είναι αντιγραφές του Τραμπ, ενώ όταν αναγκαστικά απαντά σε κάποιες ερωτήσεις δείχνει εντελώς άσχετος, ακόμη και επικίνδυνος. 

Αυτή πραγματικότητα έχει αναστατώσει το παραδοσιακό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη του κατανοούν ότι το κόμμα οδηγείται σε περιβάλλον απαξίας και διάλυσης χωρίς ιδεολογία, σχέδιο, παρόν και μέλλον. Μόνη λύση, να επιχειρήσουν να το ξανακερδίσουν. Διότι αν επικρατήσει η κυρία Αχτσιόγλου, ο Κασσελάκης θα είναι μια παρένθεση που θα έχει κλείσει.

Για να το πετύχουν θα πρέπει: α) όλοι οι πολίτες που ψήφισαν Τσακαλώτο και Τζουμάκα να πάνε και πάλι στη κάλπη και να ψηφίζουν μονοκούκι Αχτσιόγλου, β) ένα σημαντικό ποσοστό όσων ψήφισαν Παππά να μην τον ακολουθήσουν και να επιλέξουν και αυτοί Αχτσιόγλου, γ) τα περίπου 50.000 μέλη που δεν πήγαν να ψηφίζουν την προηγούμενη Κυριακή, τώρα να πάνε για να διασώσουν το κόμμα και τις αρχές του.

Για να γίνει αυτό έχουν ξεκινήσει ήδη επαφές με κάθε τρόπο (τηλεφωνήματα, προσωπικές επαφές κ.α. ) με τα μέλη του κόμματος σε όλη την χώρα. Ένα προσκλητήριο με σύνθημα να μην χαθεί το κόμμα, δηλαδή η ιδεολογία δεκαετιών, οι αξίες του χώρου και η υγιής δυνατότητα ανασυγκρότησης. Θα δούμε αν ο πραγματικός ΣΥΡΙΖΑ έχει αντανακλαστικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti