Ραντεβού το Σεπτέμβρη έδωσαν οι “Φίλοι της Μουσικής-Ταϋγέτη”

Με τρεις εκδηλώσεις “έκλεισε” η φετινή χρονιά

Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2015 12:03 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ραντεβού το Σεπτέμβρη έδωσαν οι “Φίλοι της Μουσικής-Ταϋγέτη”

Με τρεις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ολοκλήρωσε τη φετινή χρονιά ο Μουσικός Σύλλογος “Φίλοι της Μουσικής-Η Ταϋγέτη”. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου στο κέντρο «Κουτσογεώργης» στο Κεφαλάρι Αγ.  Ιωάννη, παρουσία 50 μελών, φίλων, χορωδών και μαθητών του νεοσύστατου τμήματος μαντολινάτας.
Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν το καλό φαγητό, την κουβεντούλα, τα αστεία πειράγματα και σιγοτραγούδησαν διαχρονικά ελληνικά τραγούδια που όλοι γνωρίζουμε, ενώ η αυτοσχέδια ορχήστρα από φίλους και μέλη του συλλόγου συνόδευε τους χορωδούς παίζοντας αξέχαστες ελληνικές μελωδίες.
 
Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Φωτεινής Δημάκου-Σακκέτα το Σάββατο 13/6. Με αφορμή την λήξη του έτους η κ. Σακκέτα διοργάνωσε μια βραδιά θερινού σινεμά στην αίθουσα του Συλλόγου προβάλλοντας την ταινία «Ραντεβού κάθε Σεπτέμβρη».
Η  κ. Σακκέτα είχε καλέσει τις γυναίκες μέλη της χορωδίας, τα μαθητευόμενα  μέλη του νεοσύστατου τμήματος μαντολινάτας και την αντιπεριφερειάρχη Ντία Τζανετέα. Η μαέστρος ευχαρίστησε  όλες τις παρευρισκόμενες για την προσφορά τους καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής χρονιάς, αλλά και για τα είκοσι χρόνια από την ίδρυση  του
συλλόγου. Ευχαρίστησε, ιδιαίτερα, την κ. Τζανετέα για την στήριξη της στο σύλλογο αλλά και για τη μεγάλη δωρεά, μέσω της Αναπτυξιακής, του πιάνου, των μουσικών οργάνων, των στολών καθώς και των ηλεκτρονικών συσκευών  προς επέκταση των δραστηριοτήτων του συλλόγου. Η κ. Σακκέτα περιποιήθηκε τις καλεσμένες της με ένα πλούσιο και ιδιαίτερα φροντισμένο δείπνο. Όλα τα υπέροχα εδέσματα γλυκά, φαγητά, παγωτά ήταν χειροποίητα μαγειρεμένα από την ίδια. Ο φιλόξενος δροσερός κήπος του σπιτιού της γέμισε με την παρουσία χαρούμενων προσώπων που απόλαυσαν το πρώτο καλοκαιρινό βραδάκι.
   
Η τρίτη εκδήλωση έγινε την Τετάρτη 17/6 στην αίθουσα του συλλόγου της «Ταϋγέτης». Ήταν μια εκδήλωση αφιερωμένη στους μικρούς χορωδούς που απαρτίζουν την παιδική χορωδία του συλλόγου.
Η διευθύντρια της παιδικής χορωδίας Βαλέρια Ντον κάλεσε όλα τα παιδάκια σε ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι. Τα παιδιά ήρθαν με τους γονείς τους και με την παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου και της μαέστρου κ. Σακκέτα τραγούδησαν ένα ανάλαφρο και σύντομο ρεπερτόριο υπό την διεύθυνση της κ. Ντον.
 
Ακολούθησε η προσφορά γλυκών και αναψυκτικών και η χρονιά ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση της αντάμωσης τον Σεπτέμβρη.
Η φετινή χρονιά του μουσικού συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής – Η Ταϋγέτη» ήταν πλούσια σε εκδηλώσεις και δημιουργικότητα. Ο πανηγυρικός εορτασμός των 20 χρόνων του συλλόγου με την υπέροχη συναυλία, οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις , οι εκπαιδευτικές εκδρομές, η συμμετοχή της χορωδίας σε συναυλίες εντός και εκτός νομού, η δημιουργία του τμήματος μαντολινάτας, η παρακολούθηση παράστασης όπερας στην Λ.Σ.Α. κλπ. συνθέτουν ένα παζλ δραστηριοτήτων που πιστοποιεί τη δουλειά που γίνεται και την προσπάθεια  που καταβάλλεται για την πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης μας.
 
Είναι μια προσπάθεια που αναγνωρίζεται τόσο από τις αρχές της Σπάρτης και του Νομού μας όσο και από τους εκλεκτούς συμπολίτες μας  που με την παρουσία τους τιμούν τις εκδηλώσεις μας.
Ευχόμαστε «Καλό Καλοκαίρι»  σε όλους και από το Σεπτέμβριο  ο Σύλλογός  μας  θα  δώσει  και  πάλι  την  έντονη παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα  του  τόπου μας.
                                    Μαρία  Γάββαρη
                                 Υπευθ. Δημ. Σχέσεων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti