«Όσα συνέβησαν μέσα στη Βουλή, μόνο δείγμα πολιτισμού δεν είναι»

Η αναφορά της Ν. Γρηγοράκου για το βίαιο επεισόδιο

Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2024 21:08 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Όσα συνέβησαν μέσα στη Βουλή, μόνο δείγμα πολιτισμού δεν είναι»

Ως ειδική αγορήτρια του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Δημιουργική Ελλάδα: ενίσχυση του κινηματογραφικού, οπτικοακουστικού και δημιουργικού τομέα, ίδρυση φορέα για το βιβλίου και λοιπές διατάξεις για τον σύγχρονο πολιτισμό», μίλησε στη Βουλή η Λάκαινα βουλευτής, Νάγια Γρηγοράκου.

Ξεκινώντας την ομιλία της, δεν απέφυγε να αποδοκιμάσει τις πρωτοφανείς σκηνές βίας που διαδραματίστηκαν νωρίτερα στον «ναό της Δημοκρατίας», μεταξύ του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου και του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν και σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο συζητάμε για τον σύγχρονο πολιτισμό, τα όσα συνέβησαν μέσα στη Βουλή, μόνο δείγμα πολιτισμού δεν είναι. Καταδικάζουμε απερίφραστα και ανεπιφύλακτα κάθε μορφή βίας είτε σωματική είτε λεκτική. Το περιστατικό που εκτυλίχθηκε σήμερα στη Βουλή δεν τιμά ούτε τη Δημοκρατία ούτε τους Έλληνες».

Προ της απόφασης του Αρείου Πάγου, που απέρριψε τελικά τη συμμετοχή του κόμματος «Σπαρτιάτες» στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, η Ν. Γρηγοράκου είχε τονίσει σχετικά από βήματος της Βουλής: «Ειδικά για τους καταγόμενους από τη Σπάρτη, η οικειοποίηση της λέξης “Σπαρτιάτες”, ποτέ δεν έγινε αποδεκτή από την τοπική κοινωνία…».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti