Πασχαλινή κίνηση αγάπης από το 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης

Προσέφεραν χειροποίητες λαμπάδες στο Ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμων»

Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2024 14:34 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πασχαλινή κίνηση αγάπης από το 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης

Μια ξεχωριστή παράδοση φιλανθρωπικού χαρακτήρα έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στο 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος». Λίγο πριν από τις ημέρες του Πάσχα, η σχολική κοινότητα αναλαμβάνει να κατασκευάσει πασχαλινές λαμπάδες, τις οποίες προσφέρει στη συνέχεια σε συνανθρώπους μας. Τηρώντας και φέτος την πράξη αυτή αλληλεγγύης, μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων δημιούργησαν με αγάπη 30 όμορφες χειροποίητες λαμπάδες.

Την Τετάρτη 24 Απριλίου, αντιπροσωπεία μαθητών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου Διδασκόντων, επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Παντελεήμων» της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης. Θέλησαν να προσφέρουν τις λαμπάδες που ετοίμασαν, μέσα σε ένα όμορφο κουτί, ζωγραφισμένο στο χέρι από τη μαθήτρια της Γ΄ τάξης, Ραφαέλα Καπονικολού, μαζί με ένα πασχαλινό καλάθι με γλυκά.

Σε κλίμα συγκίνησης, η κοινότητα του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει θερμές ευχές αγάπης ενόψει των Αγίων Ημερών των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου.

Τους επισκέπτες καλωσόρισε ο διοικητής του Ιδρύματος, κ. Γεώργιος Κοντός, ο οποίος επαίνεσε την πρωτοβουλία των μαθητών, καθώς πρόσφερε ιδιαίτερη χαρά στους τροφίμους, που με τη σειρά τους χάρισαν τις δικές τους ωραίες ζωγραφιές στους μαθητές.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής του ιδρύματος, π. Νικόλαος Τσέτσεκας, ευχήθηκε καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα, συγχαίροντας τους μαθητές για αυτή την όμορφη δράση.

Στην προσπάθεια των μαθητών, πολύτιμος αρωγός είναι, όπως πάντα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος». Επίσης, ευχαριστίες οφείλονται στην κ. Παναγιώτα Σκιαδά για τη δωρεά των λαμπάδων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti