Η Σαχάρα... μετακόμισε Λακωνία: Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» τον νομό

Απόκοσμο σκηνικό και αποπνικτική ατμόσφαιρα (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 23 Απρίλιος 2024 20:26 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Σαχάρα... μετακόμισε Λακωνία: Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» τον νομό

Απόκοσμες εικόνες που παραπέμπουν στην αχανή έρημο Σαχάρα της Αφρικής ή -σουρεάλ- σε θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, αντικρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης (23/4) οι κάτοικοι της Λακωνίας, εξαιτίας των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης.

Όπως και σε πολλά μέρη της χώρας, η αφρικανική σκόνη που μεταφέρθηκε λόγω των έντονων θυελλωδών νοτιάδων, σκέπασε την πλειονότητα των περιοχών του νομού, από την πρωτεύουσα Σπάρτη, ως τη Μονεμβασιά, τη Μάνη και αλλού, ενώ κατά τόπους σημειώθηκαν και λασποβροχές. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και η ορατότητα περιορισμένη, ενώ ο ουρανός βάφτηκε πορτοκαλί στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, θυμίζοντας κάτι από πύρινη κόλαση ή από σκηνικό ταινίας φαρ ουέστ.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις στις νοτιότερες περιοχές της Λακωνίας, όπως αποτυπώνεται στο φωτογραφικό υλικό που συγκέντρωσε ο «Λακωνικός Τύπος», η ένταση του φαινομένου ήταν τέτοια που προκάλεσε δέος μα και ανησυχία στους πολίτες.

Σε αποδρομή από Τετάρτη
το φαινόμενο
Οι μετεωρολόγοι συστήνουν υπομονή στους πολίτες, εκτιμώντας ότι η κορύφωση του φαινομένου επήλθε την Τρίτη. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα αρχίσει να μειώνεται, βαθμιαία, από αύριο Τετάρτη (24/4) στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πάντως, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή, καθώς τα αιωρούμενα σωματίδια μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, κυρίως μέσω της υποβάθμισης της ποιότητας του αέρα.

φωτο: FB

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti