Ξεκίνησαν πάλι εργασίες στην Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (ΦΩΤΟ)

Οδηγίες προς ναυτιλλομένους

Τρίτη, 23 Απρίλιος 2024 11:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεκίνησαν πάλι εργασίες στην Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (ΦΩΤΟ)

Σας έλειψαν; Τα πεθυμήσατε; Ορίστε λοιπόν, επιστρέφουν. Τα εργατικά μηχανήματα της αναδόχου ΔΟΜΗΚΑΤ, ύστερα από ένα διάλειμμα ολίγων εβδομάδων, ξανάβαλαν μπρος (23/4) και συνεχίζουν, με έναν τρόπο, το πολυτάραχο έργο της ανάπλασης της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στο κέντρο της Σπάρτης. Σε διαφορετικό σημείο αυτή τη φορά.

Ήδη από τη Δευτέρα (22/4) με πλέγμα αποκλείστηκε το ρεύμα καθόδου -προς Νότον- της κεντρικής λεωφόρου, στη διασταύρωση Βρασίδου με Παλαιολόγου, μπροστά ακριβώς από το ξενοδοχείο «Μενελάιον». Από το σημείο αυτό και μέχρι τη διασταύρωση με Λυκούργου προειδοποιητική σήμανση συμβουλεύει τους οδηγούς να μην παρκάρουν, λόγω των έργων.

Σε αυτή την έκταση λοιπόν εκτελούνται οι εργασίες αποξήλωσης της ασφάλτου. Οι εργασίες αυτονόητα είναι επιφανειακές και στη συνέχεια θα φτάσουν σε μεγαλύτερο βάθος. Η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα ανάμεσα σε Βρασίδου και Λυκούργου διεξάγεται -σε άνοδο και κάθοδο- από τις αντίστοιχες λωρίδες που έχουν ήδη στρωθεί με τους κυβόλιθους.

Σε δεύτερο χρόνο την Τρίτη, ανάλογο δίκτυ τοποθετήθηκε και στο τμήμα μεταξύ Λυκούργου και Ευαγγελιστρίας, αποκλείοντας κι εκεί το ρεύμα καθόδου της Παλαιολόγου. Επομένως, η κίνηση σε αμφότερα τα ρεύματα επί της λεωφόρου, διενεργείται παρομοίως από την αναπλασμένη επιφάνεια με τους κυβόλιθους.

Θα πάρει φτυάρι ο Κιρκίρης;
Συγχρόνως, στο περίπτερο μπροστά από το «Ministry» συνεργείο της αναδόχου εταιρείας εκτελεί εργασίες σχετικές με τον αγωγό ομβρίων. Επί τόπου ο «Λακωνικός Τύπος» συνάντησε το πρωί τον Παναγ. Κιρκίρη, ειδικό σύμβουλο του Δήμου για το έργο της ανάπλασης, που συνεννοούνταν με τους επιβλέποντες μηχανικούς τού έργου.

Ο σύμβουλος επέμεινε στη σημασία της συνεργασίας Δήμου, αναδόχου και υπηρεσιών ώστε να ολοκληρωθεί το έργο. «Όταν χρειαστεί, θα πάρω κι εγώ το φτυάρι», είπε. Στο ίδιο σημείο εκτελούνται και πρόδρομες εργασίες μετακίνησης του δικτύου οπτικών ινών. Υπενθυμίζεται πως η τεχνική υπηρεσία είχε αναφέρει την ύπαρξη οπτικών ινών των εταιρειών «Cosmote» και «Vodafone» στο τμήμα της Παλαιολόγου ανάμεσα στις οδούς Λυκούργου και Βρασίδου και ζήτησε την μετατόπισή τους.

Για να ολοκληρωθεί η εικόνα που επικρατεί στο κέντρο της Σπάρτης αυτό το διάστημα, ας σημειωθεί πως στη διασταύρωση Λυκούργου-Παλαιολόγου, κοντά στο θρυλικό «βαρέλι του τροχονόμου», φιλότιμο συνεργείο του Δήμου εκτελεί εργασίες που σχετίζονται με «την άρδευση»!

Είναι αυτονόητη λοιπόν η αυξημένη προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί για όσο διάστημα κινούνται στο κέντρο της Σπάρτης. Αλλά και οι περαστικοί πεζοί να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα.

Υπενθυμίζεται πως εκ θεμελίων ενημέρωση για την Παλαιολόγου έχουν ζητήσει οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις Τζανετέα, Βαλιώτη, Κανελλοπούλου και Δούκα, κάτι που θα πραγματοποιηθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα συγκληθεί αποκλειστικά για το συγκεκριμένο θέμα, την Τετάρτη (24/4) κι ώρα 8:00 μμ.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti