Μαθητές της Λακωνίας ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη

Χάρισαν στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ένα γερακίτικο υφαντό

Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2024 16:38 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μαθητές της Λακωνίας ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη

Το Γυμνάσιο και Λύκειο Γερακίου, σε συνεργασία με τα Λύκεια Σκάλας και Έλους, όπως και με το Γυμνάσιο Βλαχιώτη, βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, όπου συμμετείχαν ως μέλη του Θεματικού Δικτύου Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης».

Πρόκειται για το 1ο μαθητικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στο Ζωγράφειο Λύκειο κατά το χρονικό διάστημα 4-7 Απριλίου.

Στο συνέδριο συμμετείχαν σχολεία από όλη την Ελλάδα και την ομογένεια, ενώ οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους που είχαν ως θέμα τον τόπο τους.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των σχολείων του Δήμου Ευρώτα είχε τον ευρύτερο τίτλο «Ταξιδεύοντας με τα κάστρα και τα μνημεία του τόπου μου, από το χθες στο αειφόρο αύριο» με τις εξής θεματικές:
-Γυμνάσιο Γερακίου: «Το βυζαντινό κάστρο Γερακίου»
-Λύκειο Γερακίου: «Η Υφαντική τέχνη του Γερακίου»
-Λύκειο Σκάλας: «Η διαχείριση του νερού στα κάστρα Μυστρά και Μονεμβασιάς»
-Γυμνάσιο Βλαχιώτη: «Το Παλαιομονάστηρο Βρονταμά»
-Λύκειο Έλους: «Οι βυζαντινοί ιεροί ναοί της περιοχής» (Απιδιάς, Βλαχιώτη)

Στο πλαίσιο του ταξιδιού, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γερακίου επισκέφτκαν την «Πόλη των Πόλεων», τα σημαντικά αξιοθέατά της, όπως και μνημεία του ελληνισμού. Μάλιστα, η αποστολή είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος τους ευλόγησε και συνομίλησε μαζί τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές προσέφεραν στον Οικουμενικό Πατριάρχη ένα γερακίτικο υφαντό με τον δικέφαλο αετό.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών έγινε με την έγκριση της ΔΔΕ Λακωνίας και με τη στήριξη του Δήμου Ευρώτα και της ΙΜ Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti