Εκκενώσεις οικισμών στη Μάνη - Στα όρια του Γυθείου οι φλόγες

Κλειστή η παράκαμψη Γυθείου και η ΕΟ Γύθειο-Αρεόπολη (Συνεχής Ενημέρωση)

Παρασκευή, 06 Αύγουστος 2021 15:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκκενώσεις οικισμών στη Μάνη - Στα όρια του Γυθείου οι φλόγες

22.00΄  Η άδεια να επιστρέψουν στις οικίες τους δόθηκε στους μόνιμους κατοίκους του Γυθείου. Προσοχή, η οδηγία δεν αφορά τους κατοίκους του Μαυροβουνίου.

20.20΄  Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στο δρόμο Μαυροβουνίου-Αρεόπολης, σε δύσβατη περιοχή, με τις προβλέψεις να είναι εξαιρετικά δυσοίωνες. Ταυτόχρονα, το ελικόπτερο που επιχειρεί στην περιοχή συνεχίζει τις ρίψεις του στην είσοδο του Γυθείου για να προστατεύσει την πόλη. Άλλη μία πολύ δύσκολη νύχτα προβλέπεται για τη Μάνη.

19.45΄  Από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο να κρατήσει τη φωτιά έξω από το Γύθειο. Οι φλόγες είναι ορατές σε κοντινή απόσταση από το κεντρικό Κοιμητήριο στην είσοδο της πόλης. 

Αναφορικά με τις καταστροφές στη Λίμνη Γυθείου, έγινε γνωστο πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να προστατέψουν τις εγκαταστάσεις του πρατηρίου καυσίμων και του πυρηνελαιουργείου.

17.50΄  Στα όρια της πόλης του Γυθείου και στις παρυφές του Ακούμαρου έφτασαν οι φλόγες, με τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπισή τους. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν θα παραμείνουν στο σημείο λόγω αυξημένου κινδύνου να εγκλωβιστούν. Στις φλόγες έχουν παραδοθεί κατοικίες στις Αιγιές και πυρηνελαιουργείο στην περιοχή της Λίμνης Γυθείου. Μάχη δίνεται και σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

16.50΄  Εντολή να εκκενωθεί και το χωριό Αιγιές στον Δήμο Ανατολικής Μάνης δόθηκε αυτή την ώρα.

15.45΄  Στη διάθεση του κοινού για τη φιλοξενία ατόμων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις οικίες τους βρίσκονται, εκτός από το Πνευματικό Κέντρο Σκάλας, το Κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη και η αίθουσα ΚΑΠΗ Δήμου Σπάρτης (Γκορτσολόγου 119, Σπάρτη). Επίσης, την αίθουσά της ανοίγει και η Πνευματική Εστία Σπάρτης, στη συμβολή των οδών Λυκούργου και Χαμαρέτου.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, το Νοσοκομείο Σπάρτης έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, όπως ανακοίνωσε η διοικήτρια κ. Εύη Παπαγεωργίου.

15.15΄  Οδηγία να εκκενωθεί σταδιακά και η πόλη του Γυθείου δόθηκε από τις αρχές. Οι επισκέπτες της περιοχής είναι πολλοί αυτή την περίοδο και γι'αυτό απαιτείται συντονισμός και ψυχραιμία.

Όργη και θλίψη από τους κατοίκους, όπως αποτυπώνεται στο παρακάτω βίντεο.

Σημειώνεται ότι στο παλαιό δημοτικό στάδιο Γυθείου, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης παρέχει δωρεάν λεωφορείο προκειμένου να μεταφέρει προς το Δήμο Ευρώτα όσους δεν διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο. Όσοι φτάνουν στη Σκάλα, μπορούν να κατευθύνονται προς το Πνευματικό Κέντρο (πλησίον εκκλησίας Αγίας Τριάδος), όπου μπορούν να φιλοξενηθούν.

15.05΄ Σε συντεταγμένη εκκένωση της περιοχής του Μαυροβουνίου καλούν τους πολίτες οι αρχές, για προληπτικούς λόγους. Η εντολή δόθηκε στο Λιμεναρχείο Γυθείου, το οποίο έχει αναλάβει το έργο της ενημέρωσης και καθοδήγησης του κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απαγορευτεί η διέλευση οχημάτων στον δρόμο Γύθειο-Αρεόπολη και στην Παράκαμψη Γυθείου, ενώ, προκειμένου να αποφευχθεί η συμφόρηση στους οδικούς άξονες, πολλά οχήματα κατευθύνονται από το Γύθειο προς τη Σκάλα.

Ήδη από τη νύχτα είχαν εκκενωθεί τουριστικά καταλύματα και τα οργανωμένα κάμπινγκ της περιοχής.

Αυτή την ώρα, πυκνοί καπνοί έχουν πνίξει την ατμόσφαιρα του Γυθείου, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί η εκκένωση και της πρωτεύουσας του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti