Πεζοπορία και ποδηλατική διαδρομή με τον ΕΟΣ

Την Κυριακή 13/6

Πέμπτη, 10 Ιούνιος 2021 15:11 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πεζοπορία και ποδηλατική διαδρομή με τον ΕΟΣ

Με μια διπλή δράση την Κυριακή 13 Ιουνίου τιμά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, καλώντας όποιον θέλει να συμμετάσχει. Συνδιοργανωτές το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αναβρυτής και η Τοπική Κοινότητα Αναβρυτής.

Η πρώτη δράση αφορά την πεζοπορική διαδρομή Παρόρι – Λαγκαδιώτισσα – Σωτήρα – Φανερωμένη – Αναβρυτή – Άγιος Ιωάννης. Η πορεία χαρακτηρίζεται εύκολη, αναμένεται να διαρκέσει τρεις ώρες και θα ξεκινήσει στις 8:00 πμ από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης 

Την ίδια μέρα στις 9:00 πμ στην πλατεία της Σπάρτης θα γίνει η έναρξη της ποδηλατικής διαδρομής με κατεύθυνση Μυστρά – Παρόρι – Άγιος Ιωάννης– Αναβρυτή. 

Και στις δύο περιπτώσεις θα πραγματοποιηθεί στάση στην Αναβρυτή και συγκεκριμένα στον χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου, όπου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση των συμμετεχόντων στο Βοτανολογικό Μουσείο του Ταϋγέτου και στο Λαογραφικό Μουσείο της Αναβρυτής.

Η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα και πάντα τηρώντας τους υγειονομικούς κανονισμούς ατομικής προστασίας.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, πέραν των μέσων υγειονομικής προστασίας, η άριστη φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός τόσο για την ορειβασία όσο και για την ποδηλασία.

Δηλώσεις συμμετοχής για την πεζοπορία υποβάλλονται τηλεφωνικά στον κ. Κώστα Λαγανά στο 6974098419 και για την ποδηλατική διαδρομή στον κ. Παναγιώτη Παππά στο 6945832701.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti