Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές των Θεραπνών

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ καταγράφει τις ζημιές στις καλλιέργειες από το χαλάζι - Κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ζητεί ο Στ. Αραχωβίτης

Τετάρτη, 24 Μάρτιος 2021 13:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές των Θεραπνών

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και γεωπόνοι του Δήμου Σπάρτης βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης 24/3 τις Τοπικές Κοινότητες Πλατάνας, Σκούρας και Κεφαλά που επλήγησαν από το πρωτοφανές -για την εποχή- καιρικό φαινόμενο της χαλαζόπτωσης που σημειώθηκε τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 23 Μαρτίου. Το μέγεθος των ζημιών στην ελαιοκαλλιέργεια των παραπάνω περιοχών είναι εκτεταμένο και στόχος της αυτοψίας ήταν η διαπίστωση της κατάστασης, η πρώτη εκτίμηση και η αναζήτηση τρόπων αποζημίωσης και στήριξης των παραγωγών.

Μαζί με τα στελέχη ΕΛΓΑ και Δ. Σπάρτης στις περιοχές που «χτυπήθηκαν» από την κακοκαιρία μετέβησαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Νίκων Τζινιέρης, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κανακάκος και ο σύμβουλος του δημάρχου Ιωάννης Ράλλης.

Αραχωβίτης: «Άμεση ενεργοποίηση
του ΕΛΓΑ και όλων των διαθέσιμων εργαλείων»
Για τις ζημιές που προκάλεσε η χαλαζόπτωση στις καλλιέργειες του Δ. Σπάρτης παρενέβη το βράδυ της Τρίτης ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, δηλώνοντας τα εξής: «Η πρωτόγνωρη χαλαζόπτωση που χτύπησε πολλές περιοχές του Δήμου Σπάρτης ήταν τέτοια, από άποψης έντασης και έκτασης, που φαίνεται ότι προκάλεσε σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες, κυρίως της ελιάς.

Μετά από μία δύσκολη παραγωγική χρόνια, τόσο από άποψη ποσότητας όσο και τιμών για την ελαιοκαλλιέργεια στην περιοχή, εν μέσω πανδημίας, ήρθε και η σφοδρή χαλαζόπτωση να ολοκληρώσει την εικόνα καταστροφής.

Καλούμε άμεσα τον ΕΛΓΑ αλλά και το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων με τις υπηρεσίες του, να χαρτογραφήσει άμεσα, με επιτόπιες επισκέψεις, την περιοχή που χτυπήθηκε και να  ενεργοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti