Φυσικοί τρόποι για να επανορθώσεις τα κατεστραμμένα σου μαλλιά

Τρίτη, 23 Απρίλιος 2024 18:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φυσικοί τρόποι για να επανορθώσεις τα κατεστραμμένα σου μαλλιά

Βάφεις τα μαλλιά σου και κάνεις ανταύγειες κάθε τρεις και λίγο, και χρησιμοποιείς συχνά το σίδερο ή την πρέσα;
3 γρήγορα tips: σταμάτα να χρησιμοποιείς εργαλεία styling για λίγο καιρό, κούρεψε τις κατεστραμμένες άκρες και να κάνε θεραπείες στο κομμωτήριο αλλά και στο σπίτι. Τι άλλο όμως θα σε βοηθήσει να αναδομήσεις τα κατεστραμμένα σου μαλλιά;

Βαθύς καθαρισμός με μαγειρική σόδα
Με τις αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητές της, η μαγειρική σόδα απομακρύνει τα κατάλοιπα των προϊόντων styling που συσσωρεύονται στο τριχωτό της κεφαλής, ταλαιπωρούν και βαραίνουν τα μαλλιά. Ετοίμασε μια πάστα αναμειγνύοντας 2 κουταλιές της σούπας μαγειρικής σόδας με λίγο νερό, εφάρμοσέ τη στη ρίζα των μαλλιών και άφησέ την να δράσει για 5 λεπτά, πριν περάσεις στο λούσιμο. Έτσι θα επαναφέρεις τη ζωντάνια και τη λάμψη των μαλλιών σε χρόνο dt!

Θεραπείες με πολύτιμα έλαια για τα μαλλιά σου
Οι πιο θρεπτικές θεραπείες για τα κατεστραμμένα μαλλιά κρύβονται μέσα στις χρυσές, πολύτιμες σταγόνες ελαίων όπως το ελαιόλαδο, το έλαιο καρύδας και το έλαιο jojoba. Το ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικά και ενυδατικά συστατικά που βοηθούν στην αναδόμηση των κατεστραμμένων μαλλιών.

Ζέστανε σε ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων όση ποσότητα ενός ή περισσότερων ελαίων χρειάζεται ανάλογα με το μήκος και την πυκνότητα των μαλλιών σου. Άπλωσε το έλαιο ή τα έλαια κατά μήκος των στεγνών μαλλιών και στη συνέχεια κάνε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, εστιάζοντας στα κατεστραμμένα σημεία και τις άκρες. Στη συνέχεια, κάλυψέ τα μαλλιά με ένα σκουφάκι μπάνιου, γιατί τα ευεργετικά συστατικά ενεργοποιούνται με τη θερμότητα. Έπειτα από μία ώρα, ξέβγαλε τα μαλλιά και προχώρησε στο λούσιμο. Αν δεν έχεις κανονίσει να βγεις το βράδυ, άφησε τα λαδάκια στα μαλλιά σου όλη τη νύχτα.

Κάνε μάσκες μαλλιών
Αν δεν σου αρέσει η αίσθηση του ελαίου στα μαλλιά, σου έχω εναλλακτική. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις 2 υπέροχα φυσικά υλικά, το αβοκάντο και το μέλι, για να φτιάξεις μια ενυδατική και θρεπτική μάσκα μαλλιών.
Αν καταναλώνεις αβοκάντο στη διατροφή σου, θα γνωρίζεις ήδη τα ευεργετικά του οφέλη στην υγεία του οργανισμού, της επιδερμίδας και των μαλλιών. Βασικά, αυτή η πράσινη υπερτροφή είναι πλούσια σε καλά λιπαρά οξέα, βιταμίνες C και E και βιοτίνη, που ενυδατώνουν βαθιά και δυναμώνουν μαλλιά και νύχια. Το μέλι από την άλλη προσφέρει υγρασία και προωθεί την ανάπτυξη της τρίχας. Θα χρειαστείς ένα ώριμο αβοκάντο και 2 κουταλιές μέλι. Αφού αφαιρέσεις τη φλούδα από το αβοκάντο, ομογενοποίησέ το με το μέλι μέχρι να γίνουν πάστα. Άφησέ τη στα μαλλιά για 20-30 λεπτά και ξέβγαλε καλά. Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ ταλαιπωρημένα, επανάλαβε τη χρήση δύο φορές την εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti