Ο αντισημιτισμός είναι μια μόνιμη πρακτική πολλών αιώνων

Τετάρτη, 24 Απρίλιος 2024 09:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο αντισημιτισμός είναι μια μόνιμη πρακτική πολλών αιώνων

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρεί ότι υπήρξαν διωγμοί Εβραίων μόνο από τον Χίτλερ τον περασμένο αιώνα. Διωγμοί αδιανόητοι, που έφτασαν ακόμη και σε μαζικές εξοντώσεις σε φούρνους και κρεματόρια. Δεν είναι έτσι.

Για παράδειγμα, πάλι στην Ευρώπη το 1349, δυο χρόνια μετά την πανδημία της πανώλης, στο Στρασβούργο, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ζητήθηκε από τους Εβραίους να αλλαξοπιστήσουν, διότι «αυτοί είχαν μολύνει τα πηγάδια και έφεραν την πανώλη». Περίπου 1.000 αρνήθηκαν και τους έκαψαν ζωντανούς.

Την ίδια χρονιά υπήρξαν φοβεροί διωγμοί των Εβραίων και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, αναγκάζοντας τους να μεταναστεύσουν σε Ρωσία, Πολωνία κ.α. Οι διωγμοί των Εβραίων έχουν ονομαστεί «αντισημιτισμός» και το περίεργο είναι πως παρά τις έρευνες δεν έχει εντοπιστεί η αιτία που τις προκάλεσε και τις προκαλεί.

Πράξεις βίας και καταπίεσης εναντίον των Εβραίων αναφέρονται ήδη στην Παλαιά Διαθήκη. Και όλες καταγραφές της βίας είναι μόνιμες σε όλους τους αιώνες της ανθρώπινης ιστορίας.

Ο Λούθηρος, ο εμπνευστής της προτεσταντικής μεταρρύθμισης, διατύπωσε τις αντισημιτικές του απόψεις στο βιβλίο «Οι Εβραίοι και τα ψέματά τους». Εκεί εκφράζεται για τους Εβραίους με πολύ σκληρά λόγια και διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις για πογκρόμ εναντίον τους και για διαρκή καταπίεση και αποκλεισμό τους.

Ιστορικοί, αναζητώντας τα κίνητρα, πάνε πολλούς αιώνες πίσω και θεωρούν μια αιτία το γεγονός ότι ο ιουδαϊκός λαός διακατέχεται από μια «διάθεση απομόνωσης και αποξένωσης».

Επίσης, θεωρούν ότι οι Ελληνοαιγύπτιοι και Αιγύπτιοι συγγραφείς μετέτρεψαν την ιουδαϊκή ιδιαιτερότητα σε «τερατώδη συνωμοσία ενάντια στο ανθρώπινο γένος και τις αξίες του». Στη διαδρομή του χρόνου μεγάλο μέρος της παγκόσμιας κοινότητας τους πίστεψε.

Και τώρα που οι Ισλαμιστές επιτίθενται στο Ισραήλ, η πρώτη δικαιολογία τους είναι ότι πολεμούν τους σιωνιστές. Για να μην μιλήσουμε για τους απλούς ανθρώπους που πιστεύουν ότι πίσω από την παγκόσμια οικονομία και τα διάφορα δεινά είναι οι Εβραίοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti