Διεθνή παρουσία της Σπάρτης αποδίδει η δράση του Ινστιτούτου

Πέμπτη, 16 Μάρτιος 2023 15:45 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διεθνή παρουσία της Σπάρτης αποδίδει η δράση του Ινστιτούτου

Οι προσπάθειες του Ινστιτούτου Σπάρτης για την ανάδειξη της αρχαίας Σπάρτης, την εξωστρέφεια και την πρόκληση του διεθνούς ενδιαφέροντος για την πόλη, αρχίζει και παίρνει ορατά πλέον «σάρκα κι οστά». 

Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε ο Δρ. Τζιόρτζιο Πιρας (Giorgio Piras), ο οποίος είναι σήμερα επικεφαλής του Τμήματος Scienze dell' Antichità, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος και του Συμβουλίου της Σχολής Γραμμάτων και Φιλοσοφίας και της Διδακτικής Επιτροπής του Πανεπιστημίου Σαπιέντσα της Ιταλίας. Σε συνέντευξη Τύπου στην ενημερωτική ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών/Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Punto Grecia, ο κ. Πιρας αναφέρεται μεταξύ άλλων στη στενή συνεργασία και στις σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Σαπιέντσα και το Ινστιτούτο Σπάρτης, καρπός της οποίας υπήρξε το πρώτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό για τη Σπάρτη, «The Historical Review of Sparta», που αποτελεί έκδοση του Πανεπιστημίου Σαπιέντσα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σπάρτης.

Η πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης, Αναστασία Κανελλοπούλου, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του Δρ. Πιρας, εκδήλωσε την ευχαρίστησή της, «που το Ινστιτούτο Σπάρτης με τα διεθνή συνέδρια που διοργανώνει και με τις διεθνείς δημόσιες σχέσεις που πραγματοποιεί, βαδίζει με πολύ σταθερό τρόπο προς την επίτευξη του στόχου του, που είναι η ανάδειξη του μεγάλου ιστορικού και πολιτιστικού φορτίου της Σπάρτης και η διασύνδεση της ιστορικής μας πόλης με την διεθνή κοινότητα, όπου ανήκει.

Η κ. Κανελλοπούλου τόνισε ακόμα ότι «η Σπάρτη δικαιούται πολύ μεγάλο κομμάτι στην παγκόσμια αγορά του πολιτιστικού τουρισμού και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος στον οποίο θα μείνουμε σταθεροί.»
Ολόκληρη η συνέντευξη του Δρ. Τζιόρτζιο Πιρας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Σπάρτης (www.institoutospartis.gr/gr).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti