Ανάβει τα δέντρα και «φωτίζει» τις ψυχές ο Δήμος Αν. Μάνης

Ανοίγει τις πύλες του το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Γύθειο - Εορταστική εκδήλωση και στην Αρεόπολη

Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2022 16:52 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανάβει τα δέντρα και «φωτίζει» τις ψυχές ο Δήμος Αν. Μάνης

Τα γιορτινά του απ’ άκρη σ’ άκρη της γεωγραφικής του έκτασης «φορά» ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, μετρώντας αντίστροφα τις ημέρες για τον ερχομό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Δημοτική Αρχή προχωρά σε εκδηλώσεις για την τόνωση του εορταστικού πνεύματος με «νότες» ψυχαγωγίας και παιχνιδιού, αλλά και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Τα δρώμενα κάνουν πρεμιέρα την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 6:30΄ μμ με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Παρθεναγωγείου στο Γύθειο. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η χορωδία των ΚΔΑΠ Ανατολικής Μάνης, η Φιλαρμονική του δήμου, καθώς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Γυθείου. Παράλληλα, οι μαθητές της Β΄ τάξης του Ενιαίου Λυκείου Γυθείου οργανώνουν «Φεστιβάλ Σοκολάτας», ενώ θα λειτουργήσει  και χριστουγεννιάτικο μπαζάρ από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου.

Στον κόσμο
του Χριστουγεννιάτικου Χωριού
Παράλληλα, με τον φωτισμό του ελάτου στο Γύθειο θα σημάνει και η έναρξη λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, το οποίο έχει εξελιχθεί σε επιτυχημένο θεσμό στην πρωτεύουσα του Δήμου Αν. Μάνης. Η χριστουγεννιάτικη αυτή «τοποθεσία», που τα προηγούμενα χρόνια έχει καταστεί πόλος έλξης για πολίτες διάφορων ηλικιών από τη Μάνη και όχι μόνο, θα λειτουργεί καθημερινά με ωράριο από τις 10:30΄ έως τις 14:30΄ και από τις 17:00 έως τις 20:00.

Φωταγώγηση δέντρου
στην Αρεόπολη
Τη «σκυτάλη» από το Γύθειο παίρνει την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου η Αρεόπολη, όπου στις 6:30΄ μμ θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του δέντρου στην πλατεία Αθανάτων, με τη συμμετοχή της χορωδίας του Δημοτικού Σχολείου Αρεόπολης και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

«Παρών» και ο Άγιος Βασίλης
Στις εκδηλώσεις θα παρευρίσκεται όπως κάθε χρόνο ο Άγιος Βασίλης με τους βοηθούς του, σκορπώντας χαμόγελα και φως, μεταφέροντας τους παρευρισκόμενους στη μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.

 «Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σημαίνει την έναρξη της εορταστικής περιόδου με ποικίλες χριστουγεννιάτικες δράσεις και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους! Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε και να ανταλλάξουμε ευχές», σημειώνει στο κάλεσμά του ο Δήμος Ανατολικής Μάνης.

xristougenna Mani

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti