«3000 χρόνια Ελληνικής Μουσικής»

Tzakas

Μουσική εκδήλωση στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου

Πέμπτη, 04 Αύγουστος 2022 10:51 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«3000 χρόνια Ελληνικής Μουσικής»

Μια πρωτότυπη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, εστιασμένη στην αρχαία Ελληνική Μουσική, θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου, το βράδυ της Κυριακής 7 Αυγούστου στις 9.

Η εκδήλωση, που έχει τίτλο «3000 χρόνια Ελληνικής Μουσικής», οργανώνεται από τον ιστορικό Πανγυθεατικό Γυμναστικό Σύλλογο, ο οποίος αδιαλείπτως ομνύει στο αξίωμα «Νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Η εκδήλωση θα παρουσιαστεί σε δυο μέρη. Στο πρώτο, ο Γυθειάτης πολιτικός μηχανικός, αλλά και κριτικός και ιστορικός μουσικής, Γιώργος Β. Μονεμβασίτης, με μια κατατοπιστική ομιλία θα εξηγήσει με σαφήνεια τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να αναπαραχθεί σήμερα η αρχαιοελληνική μουσική «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση».

Στο δεύτερο μέρος, το εξαιρετικό μουσικό σύνολο «ΛύρΑυλος», το οποίο ίδρυσε το 2000 ο Παναγιώτης Στέφος, θα αξιοποιήσει όλη την εμπειρία των πολύχρονων ερευνών του σχετικά με τη μουσική στην Αρχαία αλλά και τη Νεότερη Ελλάδα. Με τους άξιους συνεργάτες του θα ξεναγήσει τους θεατές-ακροατές στον αρχαιοελληνικό μουσικό ήχο και στη συνέχειά του. Οι μουσικοί του συνόλου, ερμηνεύοντας 20 αρχαιοελληνικά και νεότερα όργανα, θα καταλύουν τα όρια του χρόνου, γεφυρώνοντας το χτες με το σήμερα.

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο, αποτελεί συνδιοργάνωση του Πανγυθεατικού Γυμναστικού Συλλόγου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti