Καλοκαίρι 2022: Η καρδιά του πολιτισμού χτυπά στη Μάνη

Πλήθος εκδηλώσεων, δωρεάν για το κοινό

Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2022 22:13 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καλοκαίρι 2022: Η καρδιά του πολιτισμού χτυπά στη Μάνη

Ένα ιδιαίτερα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, με παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, συναυλίες, εκθέσεις, αθλητικές και καλλιτεχνικές δράσεις και -όπως πάντα- με ελεύθερη είσοδο για όλους, παρουσιάζει φέτος ο Δήμος Ανατολικής Μάνης.

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι στη Μάνη 2022», φιλοδοξεί να ικανοποιήσει ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων και ο Δήμος, σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς, καλούν τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής να σμίξουν κάτω από τον μανιάτικο ουρανό και να βιώσουν ακόμα ένα αλησμόνητο καλοκαίρι στην περιοχή.

Η Έλενα Παπαρίζου, ο Θέμης Αδαμαντίδης και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είναι τα τρία «δυνατά» ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής που θα βάλουν καλλιτεχνική «φωτιά» στις νύχτες της Μάνης.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη στην πρωτεύουσα του Δήμου, με μια περιοδική έκθεση Θεατρικών Στολών Παιδικού Παραμυθιού που θα φιλοξενείται και σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού Γυθείου. Εκεί, τα παιδιά, παρέα με τη «γιαγιά Παραμυθού», παίζουν διαδραστικά παιχνίδια και «ταξιδεύουν» σε κόσμους φανταστικούς φορώντας πολύχρωμες στολές.

Ένα μοναδικό πρόγραμμα, για να γιορτάσει τα 25 χρόνια παρουσίας του στο ελληνικό πεντάγραμμο, έρχεται να παρουσιάσει στην Αρεόπολη ο Δημήτρης Μπάσης, το Σάββατο 6/8 στις 21.30΄. Γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, με πάθος και αυθεντικότητα, από τους σημαντικότερους της γενιάς του, παρουσιάζει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, όπως και κορυφαία τραγούδια μεγάλων δημιουργών.

Ένας κόσμος τραγούδια και ο Θέμης Αδαμαντίδης με την πιο δυνατή καλοκαιρινή μουσική παρέα έρχονται στην Αρεόπολη, την Παρασκευή 26/8 στις 21.30΄. Ο γνωστός ερμηνευτής αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες φωνές που γέννησε η Ελλάδα, που είναι ικανή να ερμηνεύσει όσο λίγοι τα μεγάλα λαϊκά μας τραγούδια και να αποδώσει στο μέγιστο το συναίσθημά τους.

Τέλος, το Γύθειο θα συμπεριλάβει στην καλοκαιρινή του βόλτα, φέτος, ο «αιώνιος έφηβος» Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Το Σάββατο 3/9 στις 21.30΄, θα τραγουδήσει στη σκηνή με τη χαρακτηριστική φωνή του, το έντονο συναίσθημά του και την τρυφερή του διάθεση όλα όσα αγαπάμε, μας συγκινούν, μας ξεσηκώνουν. Μαζί του θα είναι οι μόνιμοι συνεργάτες, με τον Αντρέα Αποστόλου στις ενορχηστρώσεις, καθώς και τις φωνές της Μαίρης Μπρόζη και του Απόστολου Μόσιου.

Το πρόγραμμα για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του Δήμου Ανατολικής Μάνης έχει ως εξής:

Παρασκευή 29/7 | Κέντρο Πολιτισμού Γυθείου
Περιοδική Έκθεση Θεατρικών Στολών Παιδικού Παραμυθιού.
Τα παιδιά, παρέα με τη «γιαγιά Παραμυθού», παίζουν διαδραστικά παιχνίδια και «ταξιδεύουν» σε κόσμους φανταστικούς φορώντας πολύχρωμες στολές.

Κυριακή 31/7 στις 21.30΄ | Αρχαίο Θέατρο Γυθείου
Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Δήμου Ανατολικής Μάνης παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου».

Τετάρτη 3/8 στις 21.30΄ | Αρχαίο Θέατρο Γυθείου
 Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Δήμου Ανατολικής Μάνης παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ρεσιτάλ Πιάνου»

Παρασκευή 5/8 στις 21.30΄ | Πλατεία Πετρίνας
Το μουσικό σχήμα «ΠΟΛΥΜΝΙΑ» είναι ένα νεανικό συγκρότημα που γεννήθηκε στο Γύθειο και έχει στόχο να μυήσει και άλλους νέους στη μουσική. Ο ήχος τους αποτελεί μια μίξη στοιχείων που πηγάζουν από δυτικά και ανατολικά μουσικά ακούσματα, ενώ ο στίχος τους συνδέεται έντονα με αλληγορικές περιγραφές ιδεών και κοινωνικών ζητημάτων.

Παρασκευή 5/8 στις 21.30΄ | Κότρωνας
Το νεανικό συγκρότημα από το Γύθειο με την επωνυμία «Γεωργακάκια», με αγάπη για τη μουσική θα ταξιδέψουν το κοινό σε λαϊκά μονοπάτια.

Τρίτη 9/8 στις 21.30΄ | Γύθειο
Υπό τη διεύθυνση του Σαράντου Κανελλάκου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σπάρτης θα θυμίσει αγαπημένες μελωδίες συνδυασμένες στη μνήμη όλων με τη μοναδική  φωνή του Γιάννη Πάριου. Μια συναυλία που θα μείνει αξέχαστη στο φιλόμουσο κοινό.

Πέμπτη 11/8 στις 21.30΄ | Κέντρο Πολιτισμού Γυθείου
Έκθεση φωτογραφίας για το παλιό Γύθειο με μουσική επένδυση από τον Βασίλη Κοιλάκο.
    
Τρίτη 16/8 στις 21.30΄ | Πλατεία Μαυρομιχάλη Αρεόπολη
Το μουσικό σχήμα «ΠΟΛΥΜΝΙΑ» είναι ένα νεανικό συγκρότημα που γεννήθηκε στο Γύθειο και έχει στόχο να μυήσει και άλλους νέους στη μουσική. Η μουσική τους αποτελεί μια μίξη στοιχείων που πηγάζουν από δυτικά και ανατολικά μουσικά ακούσματα ενώ ο στίχος τους συνδέεται έντονα με αλληγορικές περιγραφές ιδεών και κοινωνικών ζητημάτων.

Πέμπτη 18/8 στις 24.00΄ | Γύθειο
Αναβίωση της μουσικής συναυλίας της μπάντας του αξέχαστου Τζιοκόντο Μορέττι στο προπολεμικό Γύθειο. Η συναυλία με τίτλο «Η Μυσταγωγία του Mezza Notte» θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα στην κεντρική πλατεία Γυθείου.

Πέμπτη 18/8 στις 20.00΄ | Πλατεία Αθανάτων Αρεόπολης
«Παιχνίδια χωρίς σύνορα», ψυχαγωγικό αθλητικό δρώμενο για παιδιά.

Παρασκευή 19/8 στις 20.00΄ | Πλατεία Δημαρχείου Γυθείου
«Παιχνίδια χωρίς σύνορα», ψυχαγωγικό αθλητικό δρώμενο για παιδιά.

Σάββατο 20/8 | Σελινίτσα Γυθείου
Με την συνεργασία τοπικών συλλόγων, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης διοργανώνει κολυμβητικούς αγώνες για μικρούς και μεγάλους

Κυριακή 21/8 στις 21.30΄ | Κέντρο Πολιτισμού Γύθειο
Παρουσίαση βιβλίου της συγγραφέα Νέλλης Λαγάκου

Τρίτη 23/8 στις 20.00΄ | Πλατεία Αθανάτων Αρεόπολη
Διοργάνωση διαγωνισμού «Nintendo» για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Τετάρτη 24/8 στις 20.00΄ | Πλατεία Αθανάτων Αρεόπολη
Διοργάνωση διαγωνισμού «Nintendo» για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Πέμπτη 25/8 στις 20.00΄ | Πλατεία Παρθεναγωγείου Γυθείου
Διοργάνωση διαγωνισμού «Nintendo» για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Σάββατο 27/8 | Αρεόπολη
Με την συνεργασία τοπικών συλλόγων ο Δήμος Ανατολικής Μάνης διοργανώνει τουρνουά μπάσκετ 3x3

Παρασκευή 2/9 στις 19.30΄ | Γύθειο
Με την συνεργασία τοπικών συλλόγων ο Δήμος Ανατολικής Μάνης διοργανώνει ποδοσφαιρικό αγώνα δρόμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti