«Στη γειτονιά των Αγγέλων»

Συναυλία αφιερωμένη στους Μ. Θεοδωράκη και Γ. Ρίτσο

Δευτέρα, 01 Νοέμβριος 2021 12:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Στη γειτονιά των Αγγέλων»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου», διοργάνωσαν την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021, μια καταπληκτική συναυλία στο Κάστρο Μονεμβασίας.

Μια μοναδική μουσική παράσταση, με τίτλο «Στη γειτονιά των Αγγέλων», η οποία έλαβε χώρα στην πλατεία του Ελκομένου και ήταν αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη και το Γιάννη Ρίτσο.

Η εξαιρετική μουσική εκδήλωση σε ένα μοναδικό τόπο, η οποία όπως τόνισε, η εκπρόσωπος του Δήμου Μονεμβασίας κ. Μαρία Χαραμή «είναι ένα δώρο για το Δήμο μας, γιατί στη δύσκολη αυτή συγκυρία πραγματοποιείται στην πατρίδα του Γιάννη Ρίτσου αυτό το μνημόσυνο ποίησης και μελωδίας, τιμώντας με τον ιδανικότερο τρόπο τον Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, οποίος αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο αγωνιστή της δημοκρατίας».

Πλήθος θεατών, μεταξύ των οποίων και ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, είχαν τη χαρά να απολαύσουν ακούσματα γεμάτα Ελλάδα και συναίσθημα, τα οποία ερμήνευσαν η Αγγελική Βαρδάκη και ο Γιάννης Χριστόπουλος, με την ενορχήστρωση του Θοδωρή Λεμπέση, ενώ στην αφήγηση ήταν ο Χριστόδουλος Στυλιανού.

Πηγή: monemvasianews.gr

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti