«Πικρή Ελλάδα»: Παρουσίαση ιστορικών διηγημάτων στη Δημητσάνα

Tzakas

Στο πλαίσιο έκθεσης για το 1821

Τρίτη, 26 Οκτώβριος 2021 10:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Πικρή Ελλάδα»: Παρουσίαση ιστορικών διηγημάτων στη Δημητσάνα

Με αφορμή την περιοδική έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και οι εκδόσεις «Βεργίνα» παρουσιάζουν τη συλλογή ιστορικών διηγημάτων «Πικρή Ελλάδα» του ιστορικού και συγγραφέα Βασίλη Γεωργιάδη, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου και ώρα 11.30΄ πμ στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, αναγνώσεις αποσπασμάτων και προβολές, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο διήγημα «Οι Μπαρουτόμυλοι της Δημητσάνας». Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και θα δουν από κοντά και σε λειτουργία τον μπαρουτόμυλο με κοπάνια, μέρος της μόνιμης έκθεσης του μουσείου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δρ Μαίρη Ζηλεμένου (Πάντειο Πανεπιστήμιο-πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου UNESCO-πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών & Μελετών «Ι. Καποδίστριας»), η κ. Ευγενία Ασημακοπούλου-Τσαλπαρά (εκδότρια-φιλόλογος), η κ. Χριστίνα Γιαννέτου (υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου) και ο συγγραφέας του βιβλίου, ενώ αποσπάσματα θα αναγνώσουν οι Μάκης Τόρης, Αφροδίτη-Νικολέττα Σφαιροπούλου και Γιώργος Κομνηνάκης. Την παρουσίαση θα συντονίσει η κ. Εριέττη Μπορνάν. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παρακολούθηση ντοκιμαντέρ σχετικά με τους μπαρουτόμυλους της Δημητσάνας.

Η έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ» που παρουσιάζεται έως τις 29 Νοεμβρίου στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΠΙΟΠ με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ). Η έκθεση, που φωτίζει πτυχές της τοπικής ιστορίας και των συνθηκών που διαμόρφωσαν κοινωνικά και πολιτικά τον Μοριά κατά τον αιώνα πριν από το 1821, εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα του ΕΙΜ «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ωστόσο απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το μουσείο στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00) ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..