Ραντεβού στη Βαμβακού για το «9ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού»

Tzakas

Μια παραδοσιακή και «καρυδένια» Κυριακή στις 24 Οκτωβρίου

Παρασκευή, 22 Οκτώβριος 2021 13:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ραντεβού στη Βαμβακού για το «9ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού»

Το «9ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού» θα διεξαχθεί στη γραφική Βαμβακού αυτήν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 μμ.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει έκθεση, διαγωνισμό, ομιλία για το καρύδι, ενώ στις 2:00 το  μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του χωριού θα πραγματοποιηθεί δράση με φαγητό και παραδοσιακή μουσική.

Διοργανωτής είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέα Ζωή», ενώ τις εκδηλώσεις στηρίζει και η νεανική ομάδα για την αναβίωση της Βαμβακούς, μέσα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Γεύσεις, παράδοση, λαογραφία
festibal karydiou gastronomias bambakou 9oΤο «Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού» αποτελεί πλέον θεσμό για το σύλλογο, για το χωριό αλλά και για το κοινό.

Μετά από έναν χρόνο απουσίας, λόγω πανδημίας, η διοργάνωση επιστρέφει πλήρως ανανεωμένη. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πληθώρα δραστηριοτήτων: Μια έκθεση προϊόντων από παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής κατά μήκος της οδού «Σταύρος Νιάρχος», ένας διαγωνισμός μπακλαβά σε συνδυασμό με μια εποικοδομητική ενημέρωση για τις ευεργετικές ιδιότητες του καρυδιού στο ρολόι του χωριού, καθώς κι ένα άκρως παραδοσιακό δρώμενο με τη Λαογραφική Ομάδα Λακωνίας και τους Σπύρο Καππάκο, Ηλία Καπάκο, Βασίλη Βήλο, Δημήτρη Καραχάλιο, Χρήστο Λυκουρέντζο στην κεντρική πλατεία της Βαμβακούς.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέα Ζωή» και η ομάδα «ΦΥΣΗκά  Βαμβακού»  έχουν σκοπό και όραμά τους να διατηρήσουν αναλλοίωτες τις σχέσεις με τους κατοίκους και τους φίλους του χωριού, αλλά και μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις να τις ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο.

Χορός, φαγητό, μουσική, γλυκά, παραδοσιακά προϊόντα, διαγωνισμοί και ενημέρωση αποτελούν το φετινό μας πρόγραμμα.. και το ραντεβού δίνεται στις 24 Οκτωβρίου… «ΦΥΣΗκά στη Βαμβακού»!

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών