Παρουσία του Τ. Πατρίκιου το συνέδριο για τη ζωή του στο Γύθειο

Ανδρεάκος: «Αποτελεί ιδιαίτερη  τιμή να σας έχουμε κοντά μας»

Τρίτη, 05 Οκτώβριος 2021 13:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρουσία του Τ. Πατρίκιου το συνέδριο για τη ζωή του στο Γύθειο

Η αδιάκοπη πορεία του σημαντικού Έλληνα ποιητή και συγγραφέα Τίτου Πατρίκιου και η πολύπλευρη προσφορά του στην πνευματική και κοινωνική ζωή του τόπου, αποτέλεσε το θέμα του επιστημονικού συνεδρίου που διεξήχθη κατά το διήμερο 2-3 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης στο Γύθειο. Τις εργασίες του συνεδρίου, που  διοργανώθηκε από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης και το Γενικό Λύκειο Γυθείου, λάμπρυνε με την παρουσία του ο ίδιος ο Τίτος Πατρίκιος.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε με ομιλία της η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου κ. Παναγιώτα Μένεγα, παρουσιάζοντας σταθμούς από την περιπετειώδη ζωή του μεγάλου Έλληνα δημιουργού. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον δήμαρχο κ. Πέτρο Ανδρεάκο, ο οποίος καλωσόρισε τον Τ. Πατρίκιο και τους συμμετέχοντες. «Με μεγάλη μας χαρά και συγκίνηση υποδεχόμαστε για ακόμη μια φορά στον τόπο μας μια σημαίνουσα προσωπικότητα των γραμμάτων, έναν από τους σημαντικότερους ποιητές της χώρας, τον αγαπητό Τίτο Πατρίκιο. Αγαπητέ κύριε Πατρίκιε, αποτελεί ιδιαίτερη  τιμή να σας έχουμε κοντά μας. Λαμβάνοντας το θάρρος να μιλήσω εξ’ ονόματος όλων των διοργανωτών και των παρευρισκομένων, σας καλωσορίζω και σας απευθύνω από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσία σας στο Γύθειο», ανέφερε ο δήμαρχος Αν. Μάνης. Στη συνέχεια στάθηκε στην ανεκτίμητη προσφορά του στα ελληνικά γράμματα, στην πρόοδο και την ευημερία της χώρας. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Ανδρεάκος ευχήθηκε στον ποιητή υγεία και να συνεχίζει πάντα να ανοίγει μέσω του έργου του νέους πνευματικούς ορίζοντες. Τέλος,  απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς την κ. Μένεγα για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του συνεδρίου και διαβεβαίωσε πως ο δήμος θα στέκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειες ανέλιξης της πνευματικής ζωής.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti