«Ιγνάτια 2021» στη Χρύσαφα από 1 ως 8 Αυγούστου

Παρασκευή, 30 Ιούλιος 2021 17:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ιγνάτια 2021» στη Χρύσαφα από 1 ως 8 Αυγούστου

Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο «Ιγνάτια 2021», που τελούν υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας, της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, θα πραγματοποιηθούν στη Χρύσαφα Λακωνίας κατά το διάστημα από 1 ως 8 Αυγούστου.

Οι δράσεις υλοποιούνται με τη συνδιοργάνωση και συνεργασία του Δ. Σπάρτης, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Χρύσαφας, του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Χρύσαφας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσάφων «Η Χρυσή Ώβα» και του Αθλητικού Όμιλου Χρυσάφων.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

• Κυριακή 1/8 – 7:00 μμ
«Χρυσάφων Δρόμος»
Αγώνας δρόμου μέσα από τη φύση και τα ιστορικά μνημεία της Χρύσαφας, υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού Σπάρτης. Αφετηρία και τερματισμός: προαύλιος χώρος Παναγίας Χρυσαφίτισσας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ο αγώνας των 9.100 μ. αποτελεί μια διαδρομή στα βυζαντινά μνημεία της περιοχής των Χρυσάφων.

• Δευτέρα 2/8 – 9:00 μμ
Θεατρική παράσταση «Το τάβλι» από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας, στην κεντρική πλατεία Χρυσάφων. Συνδιοργάνωση ΝΠ Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δ. Σπάρτης

• Τρίτη 3/8 – 8:30΄ μμ
Θεατρικά δρώμενα για το 1821, από παιδιά των Χρυσάφων, στην κεντρική πλατεία Χρυσάφων.
Με έμπνευση την Ελληνική Επανάσταση οι μικροί φίλοι θα παρουσιάσουν ποιήματα, θα ερμηνεύσουν τραγούδια και θα αφηγηθούν ιστορικά γεγονότα με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων.

• Τετάρτη 4/8 – 6:00 μμ ως 9:00 μμ
Ποδοσφαιρικοί αγώνες στο γήπεδο Χρυσάφων μεταξύ των ομάδων:
α) Παλαίμαχοι Λακωνίας – Παλαίμαχοι Χρυσάφων
β) Χρύσαφα – Σπάρτη

• Πέμπτη 5/8 – 9:00 μμ
Κινηματογραφική βραδιά. Επίδειξη και παρουσίαση λειτουργίας παλαιάς κινητής κινηματογραφικής μηχανής από τον κινηματογραφιστή κ. Κωνσταντίνο Ρουμελιώτη στην κεντρική πλατεία Χρυσάφων.

• Παρασκευή 6/8 – 9:00 μμ
Μουσική βραδιά στην πλατεία Μπουζούκου Χρυσάφων με τους Τάσο Σκιαδά και Νίκο Σταυρόπουλο.

Σάββατο 7/8 – 9:00 μμ
Παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Ι. Κουφού: Ιγνάτιος ο Λακεδαιμόνιος, Μητροπολίτης Ουγγροβλαχίας (1766 – 1828), έκδοση 2021, Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσάφων «Η Χρυσή Ώρα», στην κεντρική πλατεία Χρυσάφων.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Λάζαρος Σκάγκος, (διδάσκαλος, Θεολόγος M. Th, εφημέριος Μυστρά), η Ιωάννα Βαρβιτσιώτη (πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσάφων) και ο συγγραφέας Νικόλαος Ι. Κουφός.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti