Στην κυριότητα του Δήμου Μονεμβασίας η οικία του Γιάννη Ρίτσου

Τι δηλώνει η κόρη του Λάκωνα ποιητή στο «ΛΤ»

Παρασκευή, 28 Μάιος 2021 11:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην κυριότητα του Δήμου Μονεμβασίας η οικία του Γιάννη Ρίτσου

Το συμβόλαιο αγοράς της οικίας του μεγάλου Λάκωνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου, υπέγραψε το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Μαΐου, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης και ο δήμος απέκτησε την πλήρη κυριότητά του.

Το συνολικό τίμημα των 750.000,00 € θα καταβληθεί μόνο από πόρους του Δήμου, σε πέντε ετήσιες δόσεις των 150.000,00 €.
Οι υπηρεσίες του Δήμου Μονεμβασίας προχώρησαν την διαδικασία έως το τελικό στάδιο, το οποίο περατώθηκε με την υπογραφή του.
Σύντομα θα ξεκινήσουμε οι ενέργειες για την εκπόνηση της μουσειολογικής  και μουσειογραφικής μελέτης για την ίδρυσή του.

Η κόρη του Λάκωνα ποιητή, Έρη Ρίτσου δήλωσε στο «Λακωνικό Τύπο», «Είμαι εξαιρετικά ευτυχής με την πρόταση του Δήμου να το κάνει Μουσείο.  Πιστεύω πως είναι μια πολύ καλή τοποθέτηση του Δήμου, όχι μόνο σε ό,τι αφορά την ουσία του θέματος, το να υπάρχει δηλαδή ένα Μουσείο Ρίτσου στη γενέτειρά του, πράγμα που σίγουρα θα αποτελέσει επιπλέον πόλο έλξης επισκεπτών αλλά και πρακτικά μια που το σπίτι διαθέτει και μεγάλο -ειδικά για τα δεδομένα του Κάστρου- οικόπεδο στο οποίο υπάρχουν ερείπια κτισμάτων,  πράγμα που μελλοντικά μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Δήμος, ακόμα και για τη δημιουργία ξενώνα».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti