«Γυναίκες στον καμβά – ΙΙ» με τη Γ. Κακούρου-Χρόνη

Πρεμιέρα διαδικτυακών εκδηλώσεων της ΠΕΣ

Πέμπτη, 08 Απρίλιος 2021 11:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Γυναίκες στον καμβά – ΙΙ» με τη Γ. Κακούρου-Χρόνη

Εγκαινιάζεται ο εαρινός κύκλος διαδικτυακών εκδηλώσεων της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, με ομιλία της Γεωργίας Κακούρου-Χρόνη, η οποία είχε ματαιωθεί τον Μάρτιο του 2020. Η ομιλία με θέμα «Γυναίκες στον καμβά – ΙΙ», στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Απριλίου και ώρα 7:00 μμ.

Η εκδήλωση θα παρουσιαστεί μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ και όσοι το επιθυμούν μπορούν να την παρακολουθήσουν χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου (Join Zoom Meeting).

Όπως αναφέρει η κ. Γεωργία Κακούρου-Χρόνη, «οι “Γυναίκες στον καμβά ΙΙ”, αποτελούν συνέχεια, κατά κάποιο τρόπο, παρουσίασης που έχει προηγηθεί, με τίτλο “Γυναίκες στον καμβά Ι”, με χρονικά όρια που όριζαν στο ένα άκρο ο πίνακας του Jacques-Louis David “Ο όρκος των Ορατίων” και στο άλλο η “Olympia” του Édouard Manet.

Στο τωρινό μας αντάμωμα στρέφω τον φακό από τη Γαλλία στο Ηνωμένο Βασίλειο: Βικτωριανή εποχή (όπως την καταγράφει η λογοτεχνία, κυρίως ο Charles Dickens, o William Thackeray και ο Alfred Tennyson). Προραφαηλίτες (κυρίως μέσα από την αισθητική προσέγγιση του Henry James και του Oscar Wilde). Και τρεις Ελληνίδες μούσες και ο ρόλος τους, που ήταν πολύ ευρύτερος από αυτόν του μοντέλου».

Για τον σύνδεσμος ZOOM πατήστε εδώ

Meeting ID: 813 4096 6341
Passcode: 175015