Ανακαλύψτε τα «emoticons» του παρελθόντος

Εργαστήρι για μαθητές δημοτικού από το Ίδρυμα Ωνάση

Πέμπτη, 25 Φεβρουάριος 2021 13:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανακαλύψτε τα «emoticons» του παρελθόντος

Οι άνθρωποι επικοινωνούσαν, έλεγαν μυστικά και ερωτεύονταν πριν από τα email και τα sms και πολύ πριν από τα πλήκτρα αφής της οθόνης. Ταξιδέψτε στον χρόνο και ανακαλύψτε τα “emoticons” του παρελθόντος.

Πριν από τα greeklish που μισούν οι μεγάλοι και τις καρδιές που δίνουμε και παίρνουμε στα social media, υπήρχαν τα γράμματα, οι ζωγραφιές, τα σύμβολα και η καλλιγραφία. Οι άνθρωποι πάντα προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν, απλώς το έκαναν με άλλον τρόπο. Όπως θα συμβεί και στις επόμενες γενιές, στο μέλλον…

Σε αυτό το εργαστήριο, δεν θα ταξιδέψετε μόνο στο παρελθόν, αλλά θα το αγγίξετε και θα το φέρετε στο τώρα. Ετοιμαστείτε να εκφραστείτε, χρησιμοποιώντας υλικά γραφής από μια άλλη εποχή. Γίνετε καλλιγράφοι δημιουργώντας τα δικά σας μοναδικά χειρόγραφα σε παλαιωμένο χαρτί, χρησιμοποιώντας πένες, πινέλα και αληθινό μελάνι, σαν να ζούσατε τότε που η επικοινωνία λέρωνε τα χέρια και κρυβόταν σε συρτάρια ή κάτω από μαξιλάρια.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και οι σχολικές ομάδες που θα επιλεγούν θα παρακολουθήσουν από ένα 3ωρο πρόγραμμα η κάθε μία.

Η αίτηση πραγματοποιείται από το δάσκαλο ή τη δασκάλα της τάξης και θα πρέπει να συνοδεύεται με τον αριθμό των μαθητών και την ιστοσελίδα του σχολείου.
Η υποβολή της αίτησης γίνεται στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την ένδειξη «Η ιστορία της γραφής» και η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 2103713000.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti