Διαδικτυακή πρεμιέρα για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Από τις 5 έως τις 14 Φεβρουαρίου

Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2021 17:48 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαδικτυακή πρεμιέρα για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί, από τις 5 έως τις 14 Φεβρουαρίου, το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, με την προβολή του προγράμματος μέσω της πλατφόρμας του.
 
Με τον τρόπο αυτό, το Φεστιβάλ επεκτείνει το εύρος δράσης του, αφού οι ταινίες του θα είναι προσιτές όχι μόνο στο τοπικό κοινό αλλά σε όλη την Ελλάδα καθώς και εκτός συνόρων.
 
Στη συνέχεια, από τις 7 έως τις 16 Μαΐου 2021, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ζωντανά παρουσιάζοντας όλες τις ταινίες του σε αίθουσες προβολών στην έδρα του, την Καλαμάτα, αλλά και σε όλο το δίκτυο των πόλεων της Πελοποννήσου που αγκαλιάζει η διοργάνωση, σε Πάτρα, Σπάρτη, Άργος, Ναύπλιο, Γύθειο, Αμαλιάδα, Ξυλόκαστρο και Ακράτα.
 
Το διαδικτυακό πρόγραμμα του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, τον Φεβρουάριο, περιλαμβάνει όλα τα διεθνή ντοκιμαντέρ του προγράμματος:
 - Τις διεθνείς ταινίες που εντάσσονται στο ετήσιο αφιέρωμα για την Ισότητα,
 - Μια νέα συνεργασία τριών ετών που ξεκινά μεταξύ του ΔΦΝΠ και του Διεθνούς Φεστιβάλ Zinebi του Μπιλμπάο της Ισπανίας, στη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Βασκικό Κινηματογράφο,
 - Είκοσι διεθνείς ταινίες που εντάσσονται στη θεματική του μεγάλου αφιερώματος «Διεκδικώντας την Ελευθερία», τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
 
Την προβολή της κάθε ταινίας θα πλαισιώνουν συνεντεύξεις με τους σκηνοθέτες των ταινιών, που θα πραγματοποιήσουν φοιτητές από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου του Ναυπλίου. Στο πλαίσιο του ίδιου αφιερώματος, θα λάβει χώρα διαδικτυακή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Πολεμικοί ανταποκριτές – Διεκδικώντας την Ελευθερία σήμερα», με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων και σκηνοθετών, μεταξύ των οποίων η ελληνο-σουηδέζα δημοσιογράφος Νίνα Κοκοσέος-Ντομίνγκεζ και ο Νίκος Μεγγρέλης.
 
Το ελληνικό πρόγραμμα θα προβληθεί στο Φεστιβάλ του Μαΐου. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στις αίθουσες προβολών του Φεστιβάλ όλες τις ταινίες που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα, καθώς και εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, τηλεδιασκέψεις, νέες συνεργασίες με ξένα φεστιβάλ και εκθέσεις, όπως κάθε χρόνο. Όλες οι προβολές, τα σεμινάρια και οι παράλληλες δράσεις είναι δωρεάν και ελεύθερες στο κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia