Κέλτικα και σκανδιναβικά παραμύθια

σε online αφήγηση συνοδεία μουσικής

Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2021 13:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κέλτικα και σκανδιναβικά παραμύθια

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει online αφήγηση παραμυθιών, συνοδεία μουσικής, από τη Λαμπρινή Γιώτη, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στις 18:00. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά από 9 ετών και σε όσους μεγάλους νιώθουν παιδιά, ενώ η παρακολούθηση είναι ελεύθερη με απαραίτητη προεγγραφή.
 
Ξωτικά, άλογα του νερού, μέλισσες που μιλάνε και γοργόνες από τα παγωμένα τοπία της Βόρειας Ευρώπης και τα βάθη του χρόνου επισκέπτονται τους φίλους της Φαντασίας στη ζεστασιά του σπιτιού τους. Η μαγεία των κέλτικων, σκανδιναβικών και λαπωνικών παραμυθιών και λαϊκών θρύλων ταξιδεύει μέσω της οθόνης, με οδηγό στους μυστηριώδεις και παράξενους αυτούς κόσμους τη μουσικό Λαμπρινή Γιώτη. Με όργανα όπως πιάνο, νικελχάρπα, σαμανικό τύμπανο και shrutti αλλά και με τραγούδι, ξετυλίγονται ιστορίες βγαλμένες από τη μυθολογία και τη λαογραφία των Βόρειων Χωρών.
 
Η εκδήλωση είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom. Μπορείτε να κάνετε την προεγγραφή σας στον σύνδεσμο: events.hau.gr/paidikes-ekdhlwseis