Προβάλλεται δωρεάν η ταινία με τον Άρη Σερβετάλη που καλπάζει προς τα Όσκαρ

«Μήλα»

Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2021 09:42 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προβάλλεται δωρεάν η ταινία με τον Άρη Σερβετάλη που καλπάζει προς τα Όσκαρ

Η ταινία του Χρήστου Νίκου, σε σενάριο του ίδιου και του Σταύρου Ράπτη, με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, είναι η ελληνική πρόταση που θα διεκδικήσει υποψηφιότητα στα Όσκαρ 2021, στην κατηγορία καλύτερης Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους. Την Κυριακή 17/1 θα προβληθεί για 24 ώρες, με ελεύθερη πρόσβαση διαδικτυακά, ώστε να έχουν τη δυνατότητα τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας να ψηφίσουν.
 
Στην ίδια πλατφόρμα με τα “Μήλα” βρίσκεται και η ταινία του Νικόλα Κολοβού, “Index”, που προσδοκά την είσοσό της στην πεντάδα υποψηφίων για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους.
 
Στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική, από τις πρώτες ημέρες του 2021 γίνονται συχνές αναφορές από τον Τύπο για τα “Μήλα”, με τα σχόλια να είναι εγκωμιαστικά τόσο για την ταινία όσο και τους συντελεστές της. Χαρακτηριστικό είναι τα όσα έγραψε το Hollywood Reporter: «Τα “Μήλα” είναι μια λεπτή σάτιρα για την τεχνολογία, για τα apple στις τσέπες μας που μάς κλέβουν την μνήμη και την προσωπική μας ταυτότητα. Ο ήρωας της ταινίας, όμως, ξυπνάει με αμνησία σε ένα αναλογικό κόσμο χωρίς ίντερνετ και κινητά για να καταγράψει σε μια παλιά Polaroid τις καινούργιες εμπειρίες του, που θα τον βοηθήσουν να συνθέσει μια νέα μνήμη».
 
Η εφημερίδα Los Angeles Times, στις 12 Ιανουαρίου έγραψε: «Η πρόταση της Ελλάδας μάς φέρνει μπροστά σε μια πραγματικότητα που δεν είναι διαφορετική από τη δική μας, όταν ένας άγνωστος ιός ρίχνει ξαφνικά τους ανθρώπους σε αμνησία». Το Screen Daily, τοποθετεί τα “Μήλα” στην έκτη θέση μιας λίστας με τις καλύτερες ταινίες του 2020.
 
Πριν φτάσουν τα «Μήλα» στον δρόμο για τα Όσκαρ, έκαναν μια μεγάλη πορεία σε διεθνή φεστιβάλ κερδίζοντας πολλές καλές κριτικές. Η ταινία είναι συμπαραγωγή Ελλάδας, Πολωνίας, Σλοβενίας και υποστηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Μην ξεχνάμε επίσης, πως executive producer είναι η Κέιτ Μπλάνσετ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia