«Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη 2020»

Η δράση των ΕΛΤΑ συνεχίζεται για 29η χρονιά

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος 2020 13:37 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη 2020»

Μετά την κυκλοφορία των γιορτινών γραμματοσήμων που έχουν ήδη πάρει τη θέση τους στα ταχυδρομεία, τα ΕΛΤΑ δημιουργούν για τα καλά εορταστική ατμόσφαιρα, δίνοντας το σύνθημα της έναρξης της φετινής αποστολής των γραμμάτων προς τον Άγιο Βασίλη.

Ειδικά τα φετινά Χριστούγεννα που η ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία, σύνδεση, ελπίδα και αισιοδοξία είναι πιο έντονη από κάθε άλλη χρονιά, η δράση «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» επιβεβαιώνει περισσότερο από ποτέ, το κοινωνικό έργο που επιτελούν τα ΕΛΤΑ.

Τα γιορτινά κόκκινα γραμματοκιβώτια, παίρνουν σιγά-σιγά τη θέση τους έξω από τα κεντρικά καταστήματα της χώρας και περιμένουν για 29η χρονιά τα γράμματά σας. Στην πλειοψηφία τους, γράμματα πολύχρωμα, γεμάτα ζωγραφιές, με ευχές για τη νέα χρονιά και περιγραφές πολυπόθητων δώρων. Αλλά και γράμματα που μεταφέρουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας και τις προσκλήσεις των καιρών, γράμματα ενηλίκων που συντάσσονται κυρίως για εσωτερικούς και ψυχοθεραπευτικούς λόγους. Άλλα αστεία, άλλα συγκινητικά, ωστόσο όλα βαθιά συναισθηματικά, πρωτότυπα και μοναδικά.

Όλα αυτά τα γράμματα, με υπευθυνότητα και ιδιαίτερη ευαισθησία, συγκεντρώνονται στον τομέα Δημοσίων Σχέσεων των ΕΛΤΑ που αυτές τις μέρες, μετατρέπεται σε ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη και στη συνέχεια με την πολύτιμη βοήθεια του δικτύου όλης της χώρας, αποστέλλονται οι απαντήσεις, σε όσα από αυτά αναγράφονται στον φάκελο τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα.

Στην φετινή απαντητική κάρτα, το κείμενο που συνδυάζει την αλήθεια με την φαντασία, υπογράφει με πολλή αγάπη ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Αντώνης Παπαθεοδούλου ενώ η εικονογράφηση έγινε από την Ανθούλα Λύγκα, γραφίστρια της Δ/νσης Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ, με έμπνευση από τα φετινά εορταστικά γραμματόσημα.

Αλλά τα ΕΛΤΑ δεν σταματάνε εδώ! Απαντώντας στα πολυάριθμα ερωτήματά σας σχετικά με το γράμμα στον Άγιο Βασίλη, δημιουργήσαν ένα χριστουγεννιάτικο διαδραστικό site.

Μπείτε σε αυτό για να δείτε: κατατοπιστικά βίντεο με οδηγίες για να γράψετε το δικό σας γράμμα, εκτυπώσιμα για δημιουργική απασχόληση, εκπαιδευτικά παιχνίδια, το κοντινότερο ταχυδρομείο για να στείλετε το γράμμα σας, τα φετινά χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα. Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, το site περιλαμβάνει ιδέες και οδηγίες προκειμένου να αξιοποιήσουν τη δράση των ΕΛΤΑ μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος