Το V.Lab της Βαμβακού γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια! (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2020 15:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το V.Lab της Βαμβακού γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια! (ΦΩΤΟ)

Το ημερολόγιο έγραφε 19 Οκτωβρίου 2019, όταν το υπερσύγχρονο κέντρο STEAM, που λειτουργεί στο ορεινό χωριό της Βαμβακούς, άνοιξε τις πόρτες του και δέχθηκε τους πρώτους μαθητές και επισκέπτες. Το κέντρο οργανώθηκε από τη «Vamvakou Revival» και σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πριν από έναν χρόνο, το ανακαινισμένο σχολείο της Βαμβακούς γέμισε γέλια και παιδικές φωνές. Οι 3D εκτυπωτές άρχισαν να εκτυπώνουν τα πρώτα σχέδια, εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους, ενώ δεκάδες παιδιά από τη Σπάρτη και τη γύρω περιοχή παρακολούθησαν το πρώτο μάθημα ρομποτικής στο V.Lab. Το συναρπαστικό ταξίδι στον χώρο του STEAM, μόλις είχε ξεκινήσει.

Εκατοντάδες επισκέπτες και μαθητές πέρασαν μέσα σε έναν χρόνο από το σχολείο της Βαμβακούς, ξεναγήθηκαν στους χώρους του, συμμετείχαν στα προσφερόμενα προγράμματα και εργαστήρια του και γνώρισαν τον μαγικό κόσμο των επιστημών, της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Στις 19 Οκτωβρίου 2020, το τεχνολογικό κέντρο της Βαμβακούς γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια, μετά από μια ξεχωριστή διαδρομή, με «σταθμούς» πρωτοποριακές δράσεις κι εκδηλώσεις, που έμειναν χαραγμένες στο κοινό που τις παρακολούθησε.

Νέα προγράμματα και μοναδικές στιγμές έρχονται στο V.Lab το επόμενο διάστημα. Μείνετε συντονισμένοι στο www.vamvakourevival.org.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος