Στον Θάνο Βερέμη το φετινό βραβείο «Παναγιώτης Φωτέας»

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πέμπτη, 01 Οκτώβριος 2020 14:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στον Θάνο Βερέμη το φετινό βραβείο «Παναγιώτης Φωτέας»

Στον Ομότιμο Καθηγητή Πολιτικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θάνο Βερέμη, για το βιβλίο του με τίτλο «1940 – 1941, ο πόλεμος των Ελλήνων», αλλά και για το εν γένει έργο του, απονέμεται το φετινό βραβείο «Παναγιώτης Φωτέας» για βιβλίο δοκιμίων ελεύθερου στοχασμού. Το συγκεκριμένο έπαθλο προκήρυξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη μνήμη του πρώτου αιρετού νομάρχη Μεσσηνίας και επί σειρά ετών γενικού γραμματέα στο Υπουργείο Πολιτισμού Παναγιώτη Φωτέα.

Στη σχετική απόφαση κατέληξε η -υπό την ακαδημαϊκό Χρύσα Μαλτέζου- κριτική επιτροπή, που συνεδρίασε την Τετάρτη 30/9, και στην οποία μετείχαν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Ανδρειωμένος, η Επίκουρη Καθηγήτρια του ίδιου Ιδρύματος Σοφία Καπετανάκη, ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκος Μηλιώνης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Το βραβείο, που συνίσταται σε χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, θα απονεμηθεί μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης- θα γίνει προσπάθεια η τελετή να είναι κοντά στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος