Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πολιτιστικές δράσεις των «Ομοίων της Μάνης»

για το καλοκαίρι του 2020

Τρίτη, 01 Σεπτέμβριος 2020 16:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πολιτιστικές δράσεις των «Ομοίων της Μάνης»

Στο πλαίσιο της δράσης των «Ομοίων της Μάνης» με θέμα «Συμμαχία απέναντι στον κοινωνικό αποκλεισμό στη βάση της εθνικής και πολιτισμικής διαφορετικότητας με εργαλεία την τέχνη, τον πολιτισμό, την επιστήμη και την άθληση» για το 2020, το Ινστιτούτο, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μαθήματα τέχνης στη Μάνη και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την Συνάντηση Εικαστικών. 

Η επιτυχία της περσινής δράσης «Καλοκαιρινό Σχολείο Τέχνης στη Μάνη» και το ενδιαφέρον τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της περιοχής, να συνδυάσουν τις διακοπές τους με κάτι διαφορετικό και να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο της θερινής περιόδου, ήταν ισχυρό κίνητρο για το Ινστιτούτο, ώστε να επαναλάβει τα μαθήματα. 

Το Υπουργείο Πολιτισμού στάθηκε για δεύτερη χρονιά αρωγός στην προσπάθεια του, να φέρει την τέχνη πιο κοντά στον άνθρωπο και τον άνθρωπο πιο κοντά στην τέχνη στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης και έθεσε τις δράσεις των Ομοίων υπό την αιγίδα του. Συμπαραστάτες στην προσπάθειά τους ήταν και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, το Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Κότρωνα και Φλαμοχωρίου αλλά και ο Εκπολιτισικός Σύλλογος Φλομοχωριτών «Η Αγία Τριάς».

Τα μαθήματα της μαρμαρογλυπτικής σε μικρούς και μεγάλους, έανε ο αντιπρόεδρος των Ομοιων της Μάνης κ. Λεωνίδας Μιχαλάκος, ενώ τα μαθήματα ζωγραφικής πραγματοποιήθηκα από τις κ. Χρύσα Βέργη και κ. Ρενάτα Μένις. 

Παράλληλα και με πολύ μεράκι για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ανατολικής Μάνης στον Κότρωνα στήθηκε με την επιμέλεια του κ. Λεωνίδα Μιχαλάκου μια έκθεση με μοναδικά έργα σπουδαίων καλλιτεχνών πολύ εκ των οποίων πρώτη φορά έδειξαν έργα τους στην περιοχή.

Στην συνάντηση εικαστικών που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 28 Αυγούστου, συμμετείχαν εικαστικοί διαφορετικοί μεταξύ τους, σε τεχνοτροπία και αντίληψη αλλά με κοινό μονοπάτι την τέχνη και την αγάπη για τη Μάνη. 

Το Ινστιτούτο, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τους Χρύσα Βέργη, Γιάννη Γεωργαρίου, Πέτρο Γεωργαρίου, Ηλία Κάσση, Μιχάλη Κάσση, Ρενάτα Μένις, Εύα Mελά, Λεωνίδα Μιχαλάκο, Σμαράγδα Σκούρτα, Βασίλη Τάγκαλο και την οικογένεια του αείμνηστου Βαγγέλη Δημητρέα για την ευγενική παραχώρηση των έργων τους.

Ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές όπως αυτή της Μάνης η βασική ανάγκη άμεσης και έμμεσης επαφής με τις τέχνες και τον πολιτισμό γίνεται ακόμα πιο επιτακτική και σκοπός του Ινστιτούτου είναι μέσω των δράσεων και των εκδηλώσεων του να προσπαθεί να μειώσει τις αποστάσεις και να ανοίγει νέους ορίζοντες.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος