10+1 πρωτότυπες δράσεις τον Σεπτέμβριο στη Βαμβακού

Δευτέρα, 31 Αύγουστος 2020 12:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
10+1 πρωτότυπες δράσεις τον Σεπτέμβριο στη Βαμβακού

Φωτογραφίες, κλασική μουσική, εκπαίδευση, τεχνολογία κι επιστήμες δίνουν ραντεβού στον Πάρνωνα τον Σεπτέμβριο

Ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές σας διακοπές και επιστρέψατε στη ρουτίνα της καθημερινότητας; Αναζητάτε, όμως, μικρά διαλείμματα στη φύση, αλλά και δημιουργικές στιγμές με την οικογένειά σας; Τότε, ο επόμενος προορισμός σας είναι η Βαμβακού! Εδώ, θα βρείτε μοναδικές και πρωτότυπες δράσεις για όλη την οικογένεια, από έκθεση φωτογραφίας και συναυλία κλασικής μουσικής, έως μοναδικά προγράμματα στη φύση, τεχνολογικά και επιστημονικά εργαστήρια για παιδιά.

Όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αναβίωσης της Βαμβακούς» και υλοποιούνται από την ομάδα «Vamvakou Revival» με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Τον Σεπτέμβριο, μία πρωτότυπη υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, «oι Αθηναίοι», θα φιλοξενείται στα μονοπάτια και τα σοκάκια του χωριού (εγκαίνια, 05/09). Είκοσι ασπρόμαυρες εικόνες του Σωκράτη Μπαλταγιάννη, που αποτυπώνουν τη σκληρή πλευρά της πόλης, έρχονται στη Βαμβακού! Ένα παιχνίδι αντιθέσεων μέσα στη φύση. Η έκθεση διοργανώνεται από τη «Vamvakou Revival» σε συνεργασία με το Athens Photo World.

Το «Όρος Εnsemble» ολοκληρώνει τη μουσική του παρουσία στο χωριό της Βαμβακούς με την τελική συναυλία όλων των μελών του, στις 12 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Πρόκειται για το επιστέγασμα της πολύ έντονης δημιουργικής πορείας των μελών του σχήματος στο χωριό, η οποία και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβρη. Το Όρος Ensemble δημιουργήθηκε στο χωριό της Βαμβακούς, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κατά τη διάρκεια του προγράμματος φιλοξενίας μουσικών που υλοποιείται από τη Vamvakou Revival στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Σεπτέμβριος κρύβει εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους! Περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 6-12 ετών, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασιάς έρχονται στο σχολείο της Βαμβακούς. Τα ζώα του Πάρνωνα, μέσα από γνωστούς μύθους του Αισώπου (05/09), αλλά και το μεταναστευτικό ταξίδι των πουλιών στην περιοχή του (12/09), αποκαλύπτονται. Η μουσική συναντά τα χρώματα στη Βαμβακού, μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσικής για παιδιά 6-12 ετών (19/09) από τη Χρυσάνθη Μάνδρου-Φιλιππάκου, Μουσικοπαιδαγωγό – Θρησκειολόγο. Τέλος, ένας κύκλος θεατρικών συναντήσεων με τη Φλώρα Καλομοίρη, για παιδιά 4-7 ετών, ξεκινά (26/09) από τον Σεπτέμβριο.

Και οι δράσεις δε σταματούν εδώ! Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) επιστρέφει με τρία επιστημονικά εργαστήρια και σπουδαίες συνεργασίες. Ελάτε να μάθετε πώς θα κατασκευάσετε μία εφαρμογή Android  ή … πώς να προστατέψετε τη συσκευή σας, σε ένα εργαστήριο (13/09) για παιδιά 9-12 ετών σε συνεργασία με την ομάδα «Tech4Schools» της Nokia Hellas. Ελάτε να ταξιδέψουμε στο διάστημα, να γνωρίσουμε το ηλιακό μας σύστημα και την αστρική μας γειτονιά, να συζητήσουμε, να μάθουμε, να παίξουμε, να κατασκευάσουμε, να υπολογίσουμε και να γράψουμε σε ένα πρόγραμμα για μαθητές Γ’ έως Στ’ Δημοτικού (26/09) σε συνεργασία με το CTY Greece του Anatolia College (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα παιδιά). Ένα εργαστήριο που πιο χωριάτικο δεν γίνεται έρχεται αυτόν τον μήνα (20/09), για παιδιά 11-14 ετών με την Ελένη Παλούμπα, χημικό & υπεύθυνη ΕΚΦΕ Λακωνίας. Πείτε τον κωδικό V.Soap_at_V.Lab!

Το πρόγραμμα του μήνα συμπληρώνεται με μία ομιλία για τον αθλητισμό και την παρουσίαση του βιβλίου «Η Επιστήμη της ποδηλασίας» (19/9) από τον Κωνσταντίνο Μπάρδη, εργοφυσιολόγο και Διδάκτορα Διαιτολογίας – Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, αλλά και ένα βιωματικό σεμινάριο επίτευξης στόχων (27/09) με εισηγητή τον Γιώργο Κεραμιδά, Personal Development & Business Coach.

Ραντεβού στη φύση και τα βουνά, λοιπόν, τηρώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου στην επίσημη ιστοσελίδα της «Vamvakou Revival»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος