Επικεφαλής του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού ο Ν. Ζαχαριάς

Τέθηκαν οι άξονες συνεργασίας με τον Δ. Σπάρτης

Πέμπτη, 27 Αύγουστος 2020 16:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επικεφαλής του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού ο Ν. Ζαχαριάς

Τη διεύθυνση του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού με έδρα τον Μυστρά  αναλαμβάνει ο Νίκος Ζαχαριάς, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο οποίος στις 22 Ιουλίου του περασμένου Ιουλίου αναδείχθηκε και Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του ιδίου πανεπιστημίου.

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη γνωριμίας του νέου επικεφαλής του Ινστιτούτου στον δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα.

Στη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη κοινών δράσεων και ειδικότερα προς την κατεύθυνση της διεθνοποίησης της παρουσίας του Ινστιτούτου. Παράλληλα, συζητήθηκε η δρομολόγηση συμπράξεων με στόχο την υλοποίηση κοινών προγραμμάτων σε θέματα εκπαίδευσης με επίκεντρο τον βυζαντινό πολιτισμό της Σπάρτης και γενικότερα της Λακωνίας, αλλά και την διασύνδεσή του με το σύνολο των πολιτιστικών οργανισμών και των παραγωγικών φορέων της περιοχής.  

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας δήλωσε: «Έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί για να αναδείξουμε το ρόλο του Μυστρά στην Αναγέννηση, στο Βυζάντιο, στην Εθνική Παλιγγεννεσία, στις Τέχνες και τη Φιλοσοφία! Του ευχόμαστε σιδηροκέφαλος!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος