Νέος κύκλος ομιλιών του Απ. Πιερρή στη Σπάρτη

Έναρξη την 1η Σεπτεμβρίου με αφορμή την επέτειο των Θερμοπυλών

Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2020 11:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέος κύκλος ομιλιών του Απ. Πιερρή στη Σπάρτη

Στις 31 Αυγούστου ο Δήμος Σπάρτης διοργανώνει -υπό περιορισμό- επίσημη εορτή μνήμης για τις Θερμοπύλες. Στα πλαίσια των 2.500 χρόνων από την ιστορική Μάχη, τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, και -ένα χρόνο μετά- τη Μάχη των Πλαταιών, και σαν πρώτη συνεισφορά στον τριετή εορτασμό τους, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών Πατρών κ. Απόστολος Λ. Πιερρής έχει εκπονήσει πρόγραμμα 21 ομιλιών στη Σπάρτη. Στόχος, όπως εξηγεί ο ίδιος, είναι «η πολυδιάστατη ανάλυση της θεμελιώδους, καθοριστικής ιστορικής εξέλιξης της 1ης χιλιετίας π. Χ., της διαδοχικής συμπλοκής, σύγκρουσης και σύγκρασης της Αυτοκρατορίας με την Πόλη, της Ισχύος με το Κάλλος, του Κυρίου των Δυνάμεων με τον Απόλλωνα».

Ο εν λόγω κύκλος θα ανοίξει, σε συντονισμό προς την επικείμενη επέτειο των Θερμοπυλών, την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, με την πρώτη ομιλία της σειράς που αναφέρεται σε μια καινοτόμο ανάλυση του έργου του Ηροδότου. Η ομιλία με τίτλο «“Ἡροδότου ἱστορίης ἀπόδεξις”. Ιδέα, Μορφή, Masterplan του Έργου» θα διεξαχθεί στις 8:30΄ μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού δημαρχείου στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ μετά την ομιλία θα υπάρξει χρόνος για συζήτηση.

Συμπόσιο για τα Κάρνεια
Τον τρίτο μήνα του θέρους (περίοδος Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, από τις 9 μέχρι τις 16), η Σπάρτη εόρταζε τα Κάρνεια προς λατρεία του Καρνείου Απόλλωνος. Για τον σκοπό αυτό, ο Απ. Πιερρής διοργανώνει συμπόσιο, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:30΄ μμ.

Όποιος ενδιαφέρεται για πληροφορίες ή να συμμετάσχει, καλείται να επικοινωνήσει με τον Απ. Πιερρή. Θα υπάρξει ειδική αναφορά και στην προαναφερόμενη ομιλία της Τρίτης 1/9.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος