«Δάφνες και Πικροδάφνες» στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο

Μια πολιτική κωμωδία διαχρονικής επικαιρότητας με πρωταγωνιστή τον Π. Φιλιππίδη

Σάββατο, 08 Αύγουστος 2020 10:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Δάφνες και Πικροδάφνες» στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο

Η παράσταση Δάφνες και Πικροδάφνες» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12/8 και ώρα 9:30΄ μμ στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης επιλέγει για το φετινό καλοκαίρι να σκηνοθετήσει ένα γνώριμό του έργο, που είχε παρουσιάσει πριν από πέντε χρόνια με μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Οι «Δάφνες και τις Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά είναι ένα από τα σπουδαιότερα κείμενα της νεοελληνικής δραματουργίας, μια πολιτική κωμωδία διαχρονικής επικαιρότητας. Κοινωνικά και πολιτικά ανήσυχο, πρόκειται για ένα θεατρικό δείγμα γραφής που προσεγγίζει τη νέα πραγματικότητα με ευαισθησία, κριτικό πνεύμα, αλλά και καμία διάθεση συμβιβασμού με τα κακώς κείμενα της εκάστοτε εξουσίας και όσων επιθυμούν να την περιβάλλουν.

Στην Ελλάδα του 2020 και των νέων κοινωνικών και πολιτικών δεδομένων, το έργο παραμένει επίκαιρο, 41 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα στο Θέατρο Τέχνης, τον Οκτώβριο του 1979, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Πέτρος Φιλιππίδης, Θανάσης Πατριαρχέας, Τάσος Χαλκιάς, Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και το αντίτιμο ανέρχεται στα 12 ευρώ. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από Σπάρτη: Γραφεία Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος (Κ. Παλαιολόγου 86), Φωτογραφικός Οίκος Γεωργιάδη (Λυκούργου 136), Γύθειο: Βιβλιοπωλείο-μουσικό κατάστημα του Γεώργιου Χασανάκου (στο ισόγειο του ξενοδοχείου Ακταίον), Μολάοι: Φαρμακείο Μοσχοβάκου, Μονεμβασιά: Φαρμακείο Γ. Γκουβούση-Φουντουλάκη.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti