Διεθνές επιστημονικό συνέδριο από το Ινστιτούτο Σπάρτης

17-18 Οκτωβρίου 2020

Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2020 12:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διεθνές επιστημονικό συνέδριο από το Ινστιτούτο Σπάρτης

Ένας από τους ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους του Ινστιτούτου Σπάρτης, γίνεται πραγματικότητα. Πρόκειται για την διοργάνωση ενός διήμερου Επιστημονικού Διεθνούς Συνεδρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα: «Οι Διεθνείς Σχέσεις στην Αρχαιότητα: Η περίπτωση της Σπάρτης»
 
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των εορτασμών για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και η συμμετοχή πολλών καθηγητών Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του Εξωτερικού, δείχνει την μεγάλη ακτινοβολία της πόλης μας και την διαχρονικότητα των αξιών και των επιτευγμάτων της στον αρχαίο ελληνικό κόσμο.

Με βάση τη σύγχρονη ιστορική έρευνα για τη Σπάρτη, διαφαίνεται ότι η γενναιότητα των Σπαρτιατών δεν αποτελεί επαρκή εξήγηση για τις επιτυχίες της στα διεθνές στερέωμα της αρχαιότητας. Η Σπάρτη, στη μακρά ιστορική της πορεία, εφάρμοσε μια υψηλού επιπέδου στρατηγική διεθνών σχέσεων, στην οποία θα εστιάσει το Συνέδριο.

Το Συνέδριο αφορά στην αναζήτηση της «Σπάρτης των Διεθνών Σχέσεων» μέσω των ομιλιών προσωπικοτήτων υψηλού ακαδημαϊκού κύρους και ερευνητικού έργου.
Επιστημονική Υπεύθυνη του Συνεδρίου, θα είναι η Δρ Brook Holmes, Ιστορικός και Διευθύντρια του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Princeton University, ενός εκ των δέκα κορυφαίων Πανεπιστημίων του κόσμου.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου 2020 και απευθύνεται στην ελληνική και διεθνή επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που αγαπά την Ιστορία και τη Σπάρτη.

Οι ενδιαφερόμενοι επιστήμονες, φοιτητές και λοιποί ερευνητές, καλούνται να καταθέσουν την περίληψη των προτεινομένων ομιλιών τους έως την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής για το κοινό θα παραμείνουν ανοιχτές έως την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020.
Για την αποστολή των προτάσεων, τη δήλωση συμμετοχής και για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περαιτέρω πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ινστιτούτο Σπάρτης στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Στην περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα λόγω της πρόσφατης πανδημίας, θα υπάρξουν έγκαιρα ανακοινώσεις από το Ινστιτούτο Σπάρτης για την υλοποίηση του Συνεδρίου.

Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής από τους ερευνητές επιβάλλεται λόγω και του πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται για τις συναθροίσεις και το οποίο περιορίζει τον αριθμό, όσων θα παρευρεθούν δια ζώσης. Βεβαίως για την επιτυχή διεξαγωγή του Συνεδρίου και για την δυνατότητα όλων των ενδιαφερομένων να συμμετέχουν σε αυτό, θα αξιοποιηθούν και όλα τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος